​Не радійте надто цитатам «про нємитую расію» і театральним прощанням з нею

Виявилось, що більша частина тих 4 відсотків досі живучих симпатиків Петра Порошенка паслась вчора в ФБ і активно коментувала свято безвізу.


Ніколи би не повертався до цієї теми, якби, включивши вранці ТВ, знову не був змушений уткнутися носом в фінал-апофеоз з прапорами, сценами, тільки цього разу десь на словацькому кордоні.

Безвіз - штука хороша і корисна. Я про це завжди говорив. Ну, там фрази на кшталт «безвіз народився, славімо його» - це явний треш і несмак, але сам безвіз - хороша річ.

Що некорисно - це коротка пам’ять. Усім, хто не поледачився подякувати Петру Порошенку за безвіз, а зігнані розпорядженнями адміністрації свята з Порошенком на сцені саме і підказували нам усім, кому ми маємо подякувати (почуття огиди вже давно не дозволяє мені слухати Порошенка, але цікаво у нескінченних промовах він згадав імена тих десятків дипломатів і службовців, що майже десятиліття вкалували на темі безвізу?), хочу нагадати лише одну фразу: «Можливість вільно подорожувати до Європи дасть якнайшвидше запровадження безвізового режиму з ЄС протягом уже першого року мого президентства».

Тому коли подорожуватимете Європою без віз - насолоджуйтесь. Але коли говорите про штучно створювані владою інформаційні істерії, то не забувайте першоджерела - що ця влада на чолі з Порошенком обіцяла, а що зробила. Є різниця.

Тепер будемо очікувати реалізацію ще однієї передвиборчої обіцянки Петра Порошенка - початок переговорів про членство в ЄС до кінця його президентства. Непогано, аби вже до кінця цього року.

І тим, хто вже зовсім осоловів від подарованого Порошенком щастя безвізу, нагадаю ще одну цитату: «У той же час, громадяни України не зможуть почуватися у безпеці, поки ми не врегулюємо наші стосунки з росією. Використаю повною мірою весь свій дипломатичний хист та політичний досвід, щоб забезпечити деескалацію конфлікту, уникнути війни та зберегти мир, знайти прийнятні способи співпраці з росією, насамперед економічної – але з урахуванням незворотності нашого європейського вибору та територіальної цілісності України».

Тому не радійте надто цитатам «про нємитую расію» і театральним прощанням з нею. Політика Порошенка зводиться не до того, щоб розпрощатися з нею. А - щоб домовитися, «врегулювати стосунки» і знайти прийнятні способи співпраці. Тому і війна здається нескінченною.

А безвіз - це і справді добре.

Bohdan Yaremenko, facebook.com

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.