​Юля чи Петя?

Серед моїх друзів і знайомих багато таких, які при слові «Тимошенко» відразу роблять великі очі, перелякане обличчя, а губи їх шепочуть - «...ніколи! Якщо вона - то все пропало!»


Я їх розумію. І я навіть приймаю їх позицію. Юлія Володимирівна - одна з тих, хто для простих людей асоціюється з українською політикою і владою ось уже майже 20 років. А українці ні від влади, ні від політиків нічого хорошого за ці роки не бачили. А копатися і розбиратися хто там у чому реально винен, де чия помилка, хто за що несе відповідальність - це не для наших людей. «Вони там всі однакові!» Ви знаєте, я навіть і з цим можу погодитися.

Але мій текст не про це. Мне дивує тільки одне в цій історії. Коли проголосивши всі свої претензії до ЮВТ і зі спотвореним обличчям пославши її в пекло, ця ж людина приречено каже: «Юля - ніколи, буду голосувати аз Порошенко!»

Що? !!! Як? !!! Де логіка?!!! Чому критичне мислення, небажання бути обдуреним і пильність громадянина - все це включається по відношенню до Тимошенко і все це геть відбиває від згадки про Порошенко?

Добре, які основні недоліки у Тимошенко?

Вона прийшла в українську політику з бізнесу і виросла і вихована в корупційній політичній системі української влади. Вона її частина. Ок, ну так і Порошенко прийшов в політику з бізнесу і не просто залишив його як Тимошенко, заради політики, а й зараз є олігархом, власником великих активів (дивись його декларацію - там тільки підприємств 120!). І очолює, прикриває, використовує корупційні схеми цієї держави. Пам'ятаєте фільм «Убити дракона», де головний негідник, що допомагав Дракону, виправдовується перед визволителем Ланселотом: «Зрозумійте, ми так жили, нас так вчили». На що Ланселот йому відповідає: «Всіх так вчили - але чому в цій школі ти був відмінником?» Петя - це відмінник цієї системи. Талановитий відмінник.

Я б сказав, що всі недоліки Тимошенко є у Порошенка, тільки в багатьох випадках їх можна помножити на десять.

Якщо вам не подобається оточення Тимошенко та її нерозбірливість в кадрах - подивіться, яке оточення у Петі: Кононенко, Грановський, Гладковський, Довгий, Березенко, Шокін, Луценко та інші Насирови та Семочко. У партнерах - Ахметов, Григоришин, Медведчук - ціла галерея української корупційної мафії. Поруч з Юлею було багато одіозних фігур. Багато приходили і йшли. Але поряд з Петром вся ця кодла і зараз поруч.

Вона дурила нас не раз. Але тут вона точно не досягає рівня Порошенко. Петро Олексійович бреше, як дихає. Сотні невиконаних обіцянок. Багато брехні - великої і малої. Це так очевидно - що навіть не варто доказів.

Вона здасть нас путіну. Але у неї немає бізнесу в росії і Медведчук не її друг - він соратник і партнер Порошенко.

Вона хоче побудувати патерналіську державу - вона політик лівак. Робить ставку на бідних, бюджетників і державозалежних виборців. Це моя особиста до неї претензія. Але Петро Олексійович очолює партію «Солідарність» - соціал-демократичну партію при її заснуванні і будує олігархічно-феодальну економіку для монополістів і корупціонерів. І сам є її головним вигодонабувачем. Це ні чим не краще соціалізму. І там і там основна маса громадян приречені на бідність. Але Юля ще може еволюціонувати до правих. Я бачу такі передумови. А Порошенко навряд чи - він себе і в такий моделі відчуває прекрасно.

Можна і далі складати список наших претензій до Юлі, але у Порошенка кожен раз цей же недолік буде набагато радикальніше і куди сильніше.

Друзі, так де ж логіка? Чому вас влаштовують подвійні стандарти? Чому Порошенко для вас краще Тимошенко? Вивчіть предмет прискіпливіше. Якщо Юля - це погано, то точно не гірше, ніж Петя. Як мінімум - так само.

Якщо ви вважаєте, що ні за яких обставин не можна віддавати голос за Юлю - ок! Я вас розумію. Все логічно. Але тоді тим більше у вас під забороною повинно бути голосування за Порошенка! Тому що він такий же, як Юля - але куди гірше!

Ось формула для вас, яка абсолютно справедлива: Юля - НІ. Петя - Ні, Ні і ще раз НІ.

І він не тільки не зміниться, але і в разі, якщо ми залишимо його в президентському кріслі, ми ситуацію тільки загостримо, перетворивши Петра Олексійовича в монстра, куди більш небезпечного, ніж янукович.

Тому що краще вміє говорить, нахабніше і талановитіший бреше, швидко адаптується до нових обставин, добре імітує патріотизм і турботу про благо народу, артистичний і не має меж в бажанні отримати свою вигоду, і знає англійську.

Сергій Гайдай, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Сергія Гайдая



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.