США запровадило санкції проти українського народного депутата Андрія Деркача

Десятого вересня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти українського народного депутата Андрія Деркача та ще трьох пов‘язаних з Росією осіб, звинувативши їх у «спробах вплинути на виборчий процес у США» під час президентських виборів 2020 року.

Санкції передбачають блокування власності цих осіб, якщо ця власність перебуває в юрисдикції США; американцям забороняється вести діяльність з цими особами; також блокується робота компаній, в яких їм належить більше 50%.
Більше десяти років Деркач є активним російським агентом і підтримує тісні зв‘язки з російськими розвідслужбами, йдеться у офіційному повідомленні Міністерства фінансів США.
«Андрій Деркач та інші російські агенти застосовують маніпуляцію та обман, намагаючись вплинути на вибори в Сполучених Штатах та в інших країнах, - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучин. - Сполучені Штати продовжують застосовувати всі наявні засоби, щоб протистояти цій кампанії з російської дезінформації і підтримати цілісність нашої виборчої системи».
Рішення про запровадження санкцій стане «чітким сигналом Москві та її агентам, що наука діяльність є неприйнятною», йдеться в повідомленні.
Деркач, зауважили в міністерстві, прямо та опосередковано долучався, спонсував, приховував, та іншим чином був співучасником міжнародного втручання, намагаючись зашкодити майбутнім президентським виборам у США.
Відомство навело декілька прикладів таких дій.
З кінця 2019 та, щонайменше, до середини 2020 року «Деркач проводив приховану кампанію впливу, просуваючи неправдиві та необґрунтовані повідомлення щодо посадовців США на виборах 2020, підштовхуючи розслідування щодо корупції в Україні та США, спрямовані на досягнення кульмінації перед днем виборів».
З травня по липень 2020 року Деркач «видав відредаговані аудіозаписи та іншу непідтверджену інформацію з метою дискредитувати посадовців США і висунути необґрунтовані звинувачення проти політиків у США та за кордоном».
Пов’язані з Кремлем особи, які намагаються зашкодити виборам у США мають понести відповідальність, йдеться в повідомленні.
Міністерство фінансів США також запровадило санкції проти трьох росіян за їхню співпрацю з російським Агентством дослідження Інтернету. Цю установу, яку також називають «фабрикою тролів» було раніше внесено до санкційного переліку США.
За повідомленням Голосу Америки



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.