​Гомеопатичні ракети АTACMS


В українському суспільстві сформувалася думка, що головні союзники свідомо дозують нам постачання найсучаснішої зброї. І причини тут наче дві.

По-перше, союзники хочуть варити жабу-росію поступово, щоб не спровокувати її на щось апокаліптичне проти країн НАТО. По-друге, якщо б війна закінчилася у 2023 році, то воєнно-промисловий комплекс США і Європи просто не встиг би відбити витрати на розконсервування промислових ліній з масового виробництва зброї і боєприпасів.

Це приклади характерних напівміфів цієї війни, за якими українці стають жертвами цинічної «realpolitik» і того, що західний бізнес жадає заробити побільше грошей.

Але обидві вищенаведені причини є небезпідставними.

Космічна розвідка свідчить, що недоімперія активно намагається відновити діяльність ядерного полігону на Новій Землі. Якщо росії вдасться провести успішні ядерні випробування стратегічної і тактичної ядерної зброї, то світ серйозно наблизиться до потенційного апокаліпсису. І не зважати на це лідери демократичного світу не можуть. Тому і поступовість, яку, наприклад, я особисто, не сприймаю, але розумію.

А щодо до другого аргументу, то так, гроші таки правлять світом. І під час миру, і під час війни теж.

Однак, перш ніж висувати претензії до меркантильних союзників, треба спочатку подивитися у дзеркало. Хіба Україна повністю перейшла на воєнні рейки? І замість перекладання бруківки в містах почали масово виробляти дрони? Ми припинили витрачати гроші у ресторанах та інших розважальних закладах і спрямували їх на допомогу нашим воїнам? Правоохоронці вже не виявляють у воєнкомів якихось казкових статків?

У нас хоча б розпочалося розслідування, чому Україна, якій після СРСР залишився дуже потужний ВПК, на початок війни опинилися лише з двомісячним запасом снарядів і патронів? Та ото ж...

Якщо країна не є самодостатньою хоча б по основних оборонних показниках, вона буде змушена звертатися по допомогу. Яку доводиться приймати з подякою, навіть якщо вона не завжди відповідає нашим потребам. Тим більше, бажанням.

Ось тому ракети ATACMS та інші будуть. Але тоді й у тій кількості, як вирішать наші союзники, виходячи з власних стратегічних інтересів. Бо ми за тридцять років про українські стратегічні інтереси не дуже й замислювалися.

Олександр Кочетков, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Олександра Кочеткова



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.