​І ГУР, і влада знали про плани окупанта щодо наступу на Харків. Знали і свідомо не готувались?


Коли ще до повномасштабного вторгнення Зеленський спочатку прилетів з Оману з невідомими для українців і досі домовленостями, потім, замість того, щоб розвивати ВПК - знищував його, проводив розміновування, щоб окупантові було легше захоплювати території, а паралельно крав гроші на будівництві доріг, вже тоді в українців виникало багато запитань. Згодом, коли, з одного боку, Зеленський повністю заперечував повномасштабне вторгнення, а з усіх ТВ каналів ллялися запевнення, що розмови про вторгнення - то ІПСО, а з іншого21 січня 22 року Зеленський в інтерв’ю американському виданню The Washington Post розказав, що “Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований. росії потрібний привід: скажуть, що захищають російськомовне населення», - питань виникло ще більше, бо коли в цей же період він розказує, що нападу не буде, а паралельно допускає протилежне, однак нічого не робить, аби уберегтись від того протилежного, то до такої людини виникають питання, адже вона або психічно хвора, або - ворог.

Тим не менш, путін не дослухався до Зеленського відносно шашличків і розпочав повномасштабну війну проти України. Чим не здивував західний світ, а от українська влада почала себе поводити так, наче вчора нічого не заперечувала щодо нападу, і Зеленський не розказував, що втрачатиме кошти (оскільки, як наразі зрозуміло, для нього краще - втрачати людей, як в Бучі).

Здавалося б, вдягнувши хакі і розуміючи, що таке війна, Зеленський повинен був виправити всі помилки і почати працювати на Україну разом зі своєю командою. Однак цього не сталось. Спочатку за спинами українців члени колишньої проросійської партії регіонів почали провадити сепаратні переговори, свято вірячи, що з путіним вони зможуть «все порєшать», а паралельно почали розкрадати країну і постійно брехати українцям щодо наступу, зброї, готовності фортифікаційних споруд.

Наразі на Єдиному марафоні громадянам усілякі незрозумілі експерти розказують казки відносно того, чому ж на харківському напрямку немає якісної оборонної зони. Окупанти дуже швидко зайняли велику територію сірої зони, а українська влада в образі Зеленського, та 5 менеджерів, тепер розказують байки, чому ж так сталось, наче за самим фактом захоплення не стоять живі люди, солдати та українські території. І це за умови, що 19 грудня 23 року Зеленський звітував на всю країну, що Україна до оборони - готова. Згодом, вже 22 грудня, орган, якого немає в Конституції, офіс президента, у котрого немає повноважень давати накази і керувати, повідомив, що фортифікаційні споруди на харківському напрямку готові на 98%, а вже 9 квітня цього року Зеленський там щось інспектував і перевіряв. По факту виявилось, що українцям, які знають, які шалені кошти виділяються тим же Кабміном на оборонні споруди, брехали і продовжують брехати, і покараних ані за невиконані роботи, ані за брехню - немає.

Внутрішній ворог бажає приспати українців, щоб здавати країну, а українці - пручаються. Тож він пішов іншим шляхом, брешучи громадянам про якусь діяльність і щось зроблене, чого насправді не існує. І діяльність як офісу, так і побудови споруд - ніхто не контролює і не перевіряє. Влада Зеленського продовжує брехати і імітувати діяльність, банально розкрадаючи бюджет країни через підставні фірми.

Як сьогодні всі заявляють (а більшості громадянам це і так було зрозумілим), усі знали про плани окупанта щодо наступу на Харків. А, отже, виходить, знали і свідомо не готувались? Адже, якщо реально знають і готуються, ворог не може застати підготовлених зненацька. А у нас виходить, що ГУР знало про наступ окупанта, Зеленський знав, Сирський - знав, але знанням все тільки і обійшлося, а реальної підготовки щодо спротиву ніхто робити не збирався?

Але тут все ще гірше: тридцятого жовтня 2023 року на Прозоро було оголошено тендер на 369 350 000.00 гривень: Вовчанськ, Харківська область, пропускний пункт «Чугунівка».

Вже тоді «Народний аудит» і Юлія Глушко били в набат і вимагали відміни цього тендеру. Однак, як сьогодні відомо, гроші гарно освоювали, а от захисних споруд - не будували.

І аналогічних тендерів по всій країні - маса. І всі розуміють, що, насправді, припинити це розкрадання можна за тиждень. Як і притягнути до відповідальності всіх учасників. Однак нічого подібного не спостерігається. Найвідоміші покарання - підвищення на посаді, або відправка послом.

Про Харківський напрямок говорили давно і постійно. Але влада, як і напередодні повномасштабного вторгнення, розказувала заспокійливі казочки. І нині складається враження, що сама влада, чиновники і правоохоронці і справді не бояться окупанта і точно знають, що, на відміну від українців, з ним домовляться.

Громадяни, спостерігаючи, якими темпами представники влади розкрадають кошти, все ж задавались питаннями: чи є укріплення? Чи є вони надійними? Яка підготовка до оборони? Паралельно активні громадяни брали участь в оскарженні тендерів, які несли в собі не лише корупційну складову, а ще й відверто були непотрібними.

Всі адекватні українці розуміють, що у прикордонних районах не може поки що бути і мови про відбудову і вкладення у неї коштів. Не може бути там ніяких проектів, окрім побудови якісних фортифікаційних споруд. Саме в них, а також у переселення людей з прикордонних міст влада і повинна вклади гроші, як і у створення нових робочих місць. І при цьому усіх схемщиків повинні були локалізувати і арештувати.

Але, що ми бачимо? Як вказали журналісти, до фірм, які освоювали кошти на фортифікаційні споруди Харківщини, належать фірми, наближені до Авакова та Котвіцького. Того самого Котвіцького, дружина якого вивезла з України 30 мільйонів доларів в Угорщину. Фактично, ми можемо бачити, що Україну обкрадає певне коло осіб, котре колись втрапило до влади і узурпувало її. І це коло, коли фактично особа навіть не при владі, надає можливість членам цього кола красти бюджетні кошти. Такий собі міжусобійчик між обраними.

А потрібно, аби усі, хто брав участь у розкраданні коштів, були арештовані і віддані під суд з конфіскацією і без застави. А от побудову укріплень - віддати військовим інженерам. Для себе вони робитимуть якісно і правильно. А з фірм повернути кошти назад до бюджету. Незважаючи на їхню дотичність хоч до Авакова, Зеленського або Порошенка.

Саме такий підхід - запорука безпеки і гарного відсічу окупанту. Однак влада Зеленського робить все абсолютно протилежне. З цього питання: на кого ж насправді працюють представники влади Зеленського? Судячи з їхніх дій, не на Україну і не на народ України. І тому питання: що робити українцям?

Ліна ТИХА, Конфлікти і закони

Фотоколаж Конфлікти і закони



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг этой ночью атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед». Пуски БпЛА производились с мыса Чауда (Крым) и Приморско-Ахтарска (рф)

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.