Кличко дав оцінку сьогоднішнім сутичкам на Майдані

klichko maydanivtsi

 
Сьогоднішнє протистояння на Майдані є провокацією, щоб дестабілізувати ситуацію в столиці. Про це в ефірі Першого національного телеканалу заявив Київський міський голова Віталій Кличко, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Уже декілька тижнів комунальні служби прибирають Майдан, тому що біля барикад уже живуть щурі, є неприємний запах. До мене як міського голови приходять листи від киян із вимогами вжити заходів. Учора, наприклад, вивезли 30 вантажівок сміття, але, коли сьогодні зранку комунальники почали працювати, в них почали кидати бруківку, а потім запалили шини. Захоплено 7 одиниць техніки. Для чого палити шини у спеку? Я впевнений, що сьогоднішні події є провокацією», - зазначив Кличко.

Мер відзначив, що у наметах на Майдані була знайдена зброя. «Я звернувся до керівництва київської міліції з тим, аби правоохоронці забезпечили безпеку киян, тому що на Майдані сьогодні вилучено гранатомет, декілька автоматів та набої. Давайте говорити відверто: для чого незареєстрована зброя знаходиться в центрі міста?», - наголосив Віталій Кличко.

Він звернув увагу, що патріоти, які вболівають за незалежність України, зараз беруть участь в АТО. «Ті, хто зараз знаходяться на Майдані, називають себе патріотами. Давайте поставимо питання: що люди зараз роблять на Хрещатику? Контролюють владу? Тоді чому саме на Хрещатику? Для чого провокувати ситуацію в Києві? У мене є чітка позиція: ми знаємо, хто є справжніми патріотами, які захищають цілісність та незалежність України. Ми знаємо, де вони знаходяться. На Майдані сьогодні тільки засмагають, збирають гроші, «кришують». Днями затримано 37 осіб за спробу рейдерського захоплення ресторану», - підкреслив міський голова.

Кличко зазначив, що столична влада кілька місяців переконувала тих, хто живе на Майдані, та робила все, щоб домовитися і знайти компроміс. «Кожен день відбуваються зустрічі і наради щодо Майдану, і кожного дня його мешканці заявляють про нові вимоги: встановити нові намети, кондиціонери, туалети. Я вдячний тим, хто пішов нам на зустріч і звільнив приміщення КМДА та частину Хрещатика і переїхав до Київської фортеці. Я сьогодні зустрічався з командиром батальйону «Айдар». Він засудив сьогоднішні події і підкреслив, що багато колишніх майданівців, справжніх патріотів, зараз захищають країну, воюючи на сході, а не сидять в наметах на Майдані», - наголосив Київський міський голова.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.