Дідусь помер в приймальні декана, доводячи, що його онук має право на безоплатне навчання

Сьогодні в Україні аморальність, нахабність та зухвалість чи не єдині критерії, що дозволяють жити за принципом поділяй та володарюй. І ті, хто народились моральними потворами, наразі тріумфують: вони отримали до своїх рук усі інструменти знущання над людьми і паплюження суспільства, які і застосовують до тих, хто не може захистити свої права.
 
 
З таким блюзнірством стикнувся і Тарас Пріріз, який, лишившись сиротою ще в дитинстві, тепер втратив і єдиного годувальника і рідну душу – дідуся, який був його єдиним опікуном. І все через те, що дідусь був стовідсотково впевненим, що в Україні працюють закони і це завжди можна довести. Проте, як виявилось згодом, закони писані лише для тих, хто не має влади і мільйону на рахунку. Для усіх інших закон, як дишло…
 
Дідусь Тараса був переконаний, що згідно постанови уряду України для студентів Вищих навчальних закладів відносно платної і бюджетної форми навчання передбачено ряд пільг, особливо для дітей-сиріт. А тому, коли його онук після закінчення Екологічного коледжу, витримавши вступні іспити і конкурс на 3-й курс Львівського державного аграрного університету в 2007р., подав відповідні документи про пільги, просивши в заяві зарахувати його на бюджетну форму навчання, був впевненим, що онук стане студентом. Але, як виявилось, ректору Снітинському Закони України не указ… Конкурс він проводить за своїми законами.
 
Так ось, вступник Тарас Пріріз перед 1-м вереснем 2007 р. одержує від керівництва університету на домашню адресу повідомлення, що він зарахований на платну форму навчання (не дивлячись на пільги, гарантовані йому Законом) і якщо до 10 вересня не внесе оплати, то не буде допущенний до занять.
 
Хлопець та його дідусь Молонос Петро Якович (житель селища Малехів біля Львова), який був його опікуном, неодноразово звертались до ректора університету Снітинського про переведення на бюджетну форму навчання. Проте все було марно.
 
Четвертого вересня 2007 р. схвильований дідусь особисто просить ректора перевести сироту-онука на бюджет, бо йому не під силу платити за навчання онука з його мізерної пенсії. Снітинський В.В. начебто йде на зустріч і посилає до декана Завірюхи Петра Даниловича. Проте поки дідусь здолав дорогу до декана, Снітинський передзвонив Завірюсі П.Д., щоб той не допустив студента-сироту до навчання, поки не буде внесена оплата.
 
Коли схвильований дідусь прийшов до декана агрономічного факультету і виклав своє прохання, той у відповідь нагрубіянив (кричав так, що аж у коридорі чули викладачі, які стояли в черзі на прийом до декана). Від такої наруги серце чоловіка не витримало і він… помер у кабінеті декана.
 
Проте смерть людини треба було якось пояснювати, а тому слідчому з Жовківського райвідділу міліції декан дав свідчення, що дідусь прийшов до нього подякувати за те, що його онука ректор Снітинський прийняв студентом вузу і від того хвилювання помер у кабінеті від радості...
 
Наразі ж Снітинський зазначає, що методистка помилково виписала документ на оплату, а він про це навіть не знав.
 
Але ініціативна група, яка наразі шукає правди, і свідки, знають, що дідусь помер не через проблеми з серцем (він раніше ніколи не звертався до лікарів), а через людську черствість.
 
Хоча, діагностуючи причину смерті, лікар 04.09.2007 року видала довідку, в якій зазначила: «Хронічна серцева недостатність 3 ст., ішемічна хвороба серця, дифузний кардіосклероз».
 
Проте відомо: якщо людина померла поза межами своєї квартири, у даному випадку в кабінеті декана агрономічного ф-ту ЛНАУ Завірюхи П.Д., то згідно Закону потрібно викликати слідчого міліції чи прокуратури і разом з лікарем направити на судово-медичну експертизу (тобто на розтин) для встановлення точної причини смерті. Але нічого такого проведено не було. Як зазначила лікар, її викликало вище керівництво аграрного університету і сказало написати такий діагноз. Визнавши, що її спонукали до цього, лікар підтвердила факт здійснення групового злочину!
 
Тож, в даному випадку відбулося не лише доведення до смерті, а фактично вбивство людини - Молоноса П. Я. в службовому приміщенні аграрного університету, а й злочин фальсифікації причини смерті.
 
А що правоохоронці? Виконуючий обов’язки прокурора Жовківського р-ну Бойко О.В. повідомив, що порушення щодо навчання в ЛНАУ сироти – Тараса Івановича Пріріза на платній формі навчання дійсно мало місце, а тому прокуратурою району внесено в ЛНАУ подання про усунення причин і умов, що сприяють порушенню вимог законодавства України про соціальний захист дітей-сиріт та бюджетного законодавства України.
 
Проте ініціативна група, що звертається до влади за допомогою, все ж вимагає провести перевірку розслідування по факту смерті громадянина України Малоноса Т.Я., встановивши істинну причину його смерті у службовому приміщенні ЛНАУ, виявити усіх осіб, причетних до його смерті, осіб, які сприяли прихованню причин його смерті, та притягнути їх до відповідальності, повно і всебічно розслідувати факти покривання злочину факту смерті громадянина України Малоноса Т.Я. посадовими особами Мінагрополітики України та притягнути їх до відповідальності.
 
Мирон АНДРЕЇШИН, представник ініціативної групи, учасник Великої Вітчизняної війни, колишній зав. сектору земельного кадастру Інституту землеробства і тваринництва західного регіону, кандидат економічних наук, член делегації Верховної Ради до Адміністрації Президента США, Сенату і Конгресу та інші члени ініціативної групи


Коментарі

  +0 #1 Тарас 25 нояб. 2010 г., 13:30:34
13 Горе тому, кто строит дом свой неправдою и горницы свои беззаконием, кто заставляет ближнего своего работать даром и не отдает ему платы его, (Иеремия.22:13) http://lukava-vlada.narod2.ru
  +0 #2 Анна 25 нояб. 2010 г., 13:35:53
Господи,помоги мне вывезти моих 3 детей из этой адской страны,пока они еще маленькие.Просто твари!!деду светлая память ,парню-держаться !
  +0 #3 Beras 25 нояб. 2010 г., 15:45:43
Вонючее государство,тут выдохнут все скоро,с пидарской партией регионов никто жить не захочет
  +0 #4 OLEG 25 нояб. 2010 г., 22:22:55
Газета "Селянська правда від Івана Бокого" в номері 13.78(343) 6 липня 2010 року помістила статтю в якій обгрунтовано злочинну діяльність Снітинського ректора Львівського Національного аграрного університету (ЛНАУ) стосовно держави- Україна. Снітинський В. (тоді він очолював НДІ землеробства і тваринництва західного регіону України) необгрунтовано, злочинним шляхом закрив наукову тематику по земельному кадастру, чим поставив хрест на земельній реформі в Україні і завдав державі шкоди більш як на 5 млрд. дол. США. Коли він понесе відповідальність?
  +0 #5 Мирон 25 нояб. 2010 г., 22:25:29
РЕКТОР СНІТИНСЬКИЙ В.В. ПРОДОВЖУЄ ЗАМІТАТИ СЛІДИ ВБИВСТВА ЗА ДОПОМОГОЮ МЕДИКІВ, ПРОКУРАТУРИ ТА МІНІСТЕРСТВА АГРОПОЛІТИКИ УКРАЇНИ З вини ректора Львівського Національного аграрного університету (ЛНАУ) Снітинського В.В загинула людина. Про цей трагічний випадок виконуючий обов’язки прокурора Жовківського р-ну Бойко О.В. повідомив що порушення щодо навчання в ЛНАУ сироти – приріза Тараса Івановича на платній формі навчання дійсно мало місце, а тому прокуратурою району внесено в ЛНАУ подання про усунення причин і умов, що сприяють порушенню вимог законодавства України про соціальний захист дітей – сиріт та бюджетного законодавства України . Ось так м’ягко нібито Снітинський В.В немовля і не розуміє що таке Закон, і що його неможна порушувати нікому. Допускати таких людей до освіти і до виховання, а тим більше довіряти керівництво навчальним закладом вже само по собі непростимий злочин держави перед народом. Коли він понесе відповідальність?
  +1 #6 Znatok 25 нояб. 2010 г., 22:28:27
Снітинський є політичним провокатором і саме з його подачі відбуваються всі аграрні афери на Львівщині. В 2004 р. Снітинський очолював передвиборний штаб Партії Регіонів Львівської області. У найвідповідальніший момент Снітинський, зрадивши Партію Регіонів і підло обманувши народ, переметнувся в табір «помаранчевих» і одним з перших на Львівщині ректорів відправив у Київ на майдан кілька автобусів зі студентами та викладачами, зірвавши їх з занять. Після «помаранчевої революції», шукаючи недоторканості, Снітинський побував ще у кількох партіях діаметрально протилежного ідеологічного спрямування… Якби ми жили в нормальній державі, то Снітинський найбільше до помічника ветеринара дослужився б.
  +0 #7 Алекс 26 нояб. 2010 г., 01:21:27
Цікаво - посадять чи не посадять? У будь-якому випадку винних чекає ще й Божий суд!
  +0 #8 MAYDAN 26 нояб. 2010 г., 15:47:18
Ректор Снітинський В.В., використовуючи своє посадове положення і зв’язки з вищими контрольно-фінансовими органами, не платить державі податки сам і сприяє своїм рідним і спільникам. То ж не дивно, що Снітинський В.В. та його спільниця С.Онисько хваляться, що всі фінансово-податкові органи у Жовкві в них у кишені… Всі хабарі і вкрадені бюджетні кошти, спільники Снітинського по збору хабарів, як і його родичі, переводять у нерухомість, скриваючи доходи та не сплачуючи податків… Нерухоиість ректора Львівського Національного аграрного університету (ЛНАУ) В.В. Снітинського та його спільників, збудовані та куплені за хабарі, отримані від студентів і співробітників. Снітинський В.В. живе з дочкою Оксаною Снітинського в особняку площею близько 500 кв. м. на вул.Толстого,20. Зять Жиравецький Тарас Миронович живе тут, але не прописаний. На нього записано квартиру в буд «Люкс» по вул. Дорошенка,59 кв.5, площею 150 кв. м. яку він здає у найм квартирантам, але податків не платить. В 2004р. В. Снітинський збудував і оформив на дочку - Снітинську Оксану квартиру площею 140кв. м. з гаражем внизу будинку на вул. Й. Сліпого,31а, кв.6. Квартира 3 роки пустує. Будинок із сауною в м.Оброшино, 3 поверхи біля 500кв. м. закритий біля 18 років. Не задекларований Снітинським перед балотуванням до Верховної і обласної рад). Кам’яниця на 7 кімнат, біля 300 кв. м.(куплено і об’єднано 3 квартири по вул. Свенціцького,6а, кв. 1,2,3 ) оформлена на старшу дочку Снітинську Ірину. Меблі привезені із Люксембурга, кращі ніж в англійської королеви. Має приватне підприємство, але податків не платить. У Східниці (біля Трускавця) по вул.Кропивнцька,37 побудовано лікувальний пансіонат на 10 кімнат де клан Снітинських черпає з хворих значні доходи (лікувальна вода Нафтуся). Плюс 25 сотих городу. Тенісний корт. У м.Києві Снітинський купив 3-кімнатну квартиру. Адресу скриває. Завезені туди дуже дорогі меблі куплені за рахунок Аграрного університету. В Коблево біля Одеси на морі має 2 особняки (2-х поверхові) по 150 км. м. Поселяє туди відпочиваючих (8 заїздів за 3-и місяці). Гроші у свою кишеню. Куплено і добудовано кам’яницю на вул.Житомирській,7 до 300 кв. м. брату дружини Стояновському Р.С. Куплена 3-х кімнатна квартира на вул. Сахарова,53, кв. 8. Діагностично-лікувальний центр «Біокурс» на вул. Новаківського,8/1 записано на дочку і зятя Жиравецького Тараса Мир., який працює урологом (з дорогою апаратурою, доходи величезні - ціна 1 процедури-дослідження по 1500 і більше гривень!). Площа 450 кв. м. податки нульові. У Брюховичах Снітинський будує величезний лікувально – відпочинковий пансіонат! Проректор-коханка Онисько С.М. всі хабарі і вкрадені бюджетні кошти також переводить у нерухомість і записує на молодого сина Ониська Романа Михайловича, зубного лікаря у м. Жовква, сьогодні викладача Львівського медуніверситету (ще недавно студента). У його ПП «Стиль» входить ресторан у м.Жовква та готель по вул.Гасина,5 (спарені, площа 3000 кв. м.). через провулок по вул.Гасина,3 блискавично збудовано 3-х поверховий готель і зубна поліклініка загальною площею більше 2000 кв.м. По вул.Петлюри,7 збудований 36 квартирний житловий будинок з гаражами. Будинок проданий в 2007 р. по ціні 1000 доларів за 1 кв. м. Загальна площа становить приблизно 3750 кв. м. + підвали та гаражі. Чистий дохід з продажу квартир у 2007р. може бути 2-2,75 млн. доларів, а сумарний податок за 2007р. + ресторан і готель (селяться тільки іноземні туристи) вони заплатили всього біля 60 тис. грн.. А за 1-й квартал 2008 р. – біля 15 тис. грн.. Поруч розпочато будівництво ще більшого житлового будинку. Сама ж С.М.Онисько з сином проживають у м.Львів (Кривчиці) в 2-х поверховому особняку площею більше 300 кв.м. Необхідна перевірка сплати податків у ПП «Стиль» та Львівському агрантному університеті за 2005 – 2007 р.р. і початок 2008р. Робітникам на будові 36 квартирного житлового будинку по вул. Петлюри,7, а також на вул. Гасина 3 не оформлялось трудових книжок і за них державі не сплачено податок. Проректором Вантухом З.З. створене фіктивне приватне підприємство, де також державі майже не платяться податки. Застосовується заплутана корупційна схема при відмиванні коштів за так звану концертну діяльність. За бюджетні кошти університету купуються костюми, інструменти, оплачуються керівники, готелі, відрядження, проїзд та ін., а прибутки від організацій чи зарубіжних замовників переводяться на приватне підприємство (ПП) проректора Вантуха З.З. на домашню адресу м.Львів, вул.Крушельницьких 3/53. Він концертною діяльністю не займається, а йому в 2007 р. було переведено більше 300 тисяч гривень (Банк регіонального розвитку, відділення на вул.Ст.Бандери). Потрібна перевірка за декілька років. Для податкової він, видно, вказав затрати університетські, податок мінімальний, а майже всі 300 тис. гривень присвоїв і поділився із Снітинським В. До афер ректора причетна і сестра Вантуха З.З., також фіктивний проректор Мандюк Тетяна Зіновіївна, яка причетна до багатьох корупційних схем відмивання коштів. Вона закінчила консерваторію, хорове диригування. А яке відношення вона має до аграрних наук? Вона складає відомості на допомогу малозабезпеченим студентам і співробітникам, сама розписується за них, забирає гроші і передає Снітинському. У їдальні (ресторані) університету (1000 кв. м.) немає касових апаратів, сертифікатів якості, контрольних порцій, цінників, підпільно продається спиртне. Тому студентів систематично обраховують. Жалітись нікому, бо покриває ректор Снітинський. Державі не сплачуються податки, тільки Снітинському у кишеню, особливо за проведення весіль, днів народження та ін. балів. Вони відверто грабують народ і державу, а податків державі не платять принципово. Вони впевнені що ніхто у них не спитає, ніхто не притягне до відповідальності! Необхідна скрупульована перевірка сплати податків за 2005-2008 р.р., а при можливості із 2002 р., тобто за всі роки діяльності, а також розслідування щодо виявлення усієї нерухомості вказаних осіб та законності походження цих маєтностей. Це лише ті особняки і квартири, адреси яких нам вдалось вияснити. Але не про всі особняки ми знаємо. І все це збудовано та куплено за хабарі від студентів та співробітників.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.