Янукович не відпустив Тимошенко на похорон свекра

vlasenko likarnyaЮлія Тимошенко отримала офіційну відмову від керівника Качанівської колонії щодо дозволу тимчасово покинути пенітенціарний заклад, як це передбачено ст. 111 Кримінально-виконавчого кодексу для будь-якого ув’язненого у випадку смерті близького родича.

Про це журналістам біля лікарні «Укрзалізниці» повідомив захисник екс-прем’єра Сергій Власенко, повідомляє byut.com.ua.

За його словами, ця відмова вмотивована двома статтями: однією – з Кримінально-процесуального кодексу, друга - з цивільного, у яких до переліку близьких родичів не входить свекор.

«Це яскравий приклад вибіркового застосування закону. Мене дивує, чому пан Первушкін, зокрема, не застосував ст. 20 чи ст. 52 Цивільно-процесуального кодексу, де чітко зазначено, що у коло близьких родичів входить в тому числі і свекор», - наголосив Власенко.

На його думку, це зроблено для того, щоб вчергове, порушуючи права Тимошенко, не дати їй можливість попрощатися з дуже близькою для неї людиною.

«Ми знаємо, що рішення приймалося пізно вночі, ми знаємо, що Віктор Янукович особисто надавав команду. Хотілося б звернутися до Януковича особисто та нагадати, що між людським і тваринним в таких питаннях є кордон. І у Януковича сьогодні ще є можливість зробити крок або в одну, або в іншу сторону», - зазначив захисник.

Він також наголосив, що ст. 111 Кримінально-виконавчого кодексу дозволяє ув’язненому короткостроково залишати територію колонії у зв’язку зі смертю близького родича. Саме тому, за словами Власенка, до прокуратури подано ще дві заяви Юлії Тимошенко щодо того, щоб надати їй можливість провести цей період з родиною.

«Це право має кожний ув’язнений в Україні, це не є ексклюзивом для Юлії Тимошенко, як це намагається представити пенітенціарна служба», - зазначив Сергій Власенко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.