Сергій Власенко: За наказом Януковича створюються умови, які унеможливлюють лікування Юлії Тимошенко

vlasenko

 
Законодавство України не забороняє ув`язненим лікуватися за кордоном, а у пенітенціарній службі чомусь не бачать ті норми, які забезпечують і охороняють права всіх ув`язнених в Україні, включаючи Юлію Тимошенко.


Про це заявив захисник лідера опозиції, коментуючи заяви пенітенціарної служби про те, що лікування ув’язнених за кордоном нібито заборонено, повідомляє byut.com.ua.

За словами Сергія Власенка, законодавство України чітко регулює всі ці питання і немає жодного подвійного тлумачення.

Він процитував ч. 2 ст. 7 Кримінально-виконавчого кодексу, в якій наголошується, що засуджені користуються всіма правами людини та громадянина, передбаченими Конституцією, за винятком обмежень, визначених цим Кодексом, законами України і встановлених вироком суду.

«Ні в цьому кодексі, ні в жодному законі України, ні у вироку суду не написано, що Тимошенко неможна лікувати за кордоном», - підкреслив Сергій Власенко та процитував ст. 36 «Основ законодавства України з питань охорони здоров`я», яка називається «направлення хворих на лікування за кордон», згідно якої «громадяни України можуть направлятися на лікування за кордон у разі необхідності надання того чи іншого виду медичної допомоги хворому та неможливості її надання в закладах охорони здоров’я України. Державні органи зобов’язані сприяти виїзду громадян за кордон і перебування там в період лікування».

«Що неясно? Де обмеження на це право, встановлене Конституцією або законом щодо ув’язнених? Такого обмеження немає, тому це - діюча норма. За особистою вказівкою громадянина Януковича Віктора Федоровича пенітенціарна служба створює умови, які, з одного боку, унеможливлюють лікування Тимошенко тут, а з іншого – чомусь не бачать ті норми, які забезпечують і охороняють права всіх ув`язнених в Україні, включаючи Юлію Володимирівну Тимошенко», - наголосив Сергій Власенко та додав, що «це не ексклюзив для Тимошенко, це – загальна норма закону».

«На жаль, у справі Тимошенко всі користуються гіршими зразками радянської логіки 30-х років, нехтуючи прямими вимогами закону», - зазначив захисник Юлії Тимошенко та додав, що невідомо, чи погодиться вона на лікування в «Шаріте».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.