Захисника Юлії Тимошенко можуть арештувати сьогодні вночі

arest vlasenko

 

«Батьківщина» вимагає від голови Верховної Ради Володимира Рибака негайно скасувати незаконне рішення Регламентного комітету про позбавлення Сергія Власенка депутатських повноважень та відкликати своє подання до Вищого адміністративного суду України.


Про це сьогодні на прес-конференції заявив Голова Політради Об’єднаної опозиції Олександр Турчинов, повідомляє byut.com.ua.

За його словами, у середу близько 22.00 відбулося таємне засідання регламентного комітету, про яке не повідомили представників опозиції. При цьому перші заступники голови Комітету Пишний і Карпунцов в цей час були на своїх робочих місцях, але не знали про проведення такого засідання.

«За вказівкою Адміністрації президента були зібрані підписи восьми членів комітету від Партії регіонів і одного комуніста, який є секретарем Комітету, і на підставі цих підписів, без будь-якого засідання, без запрошення представників опозиції, без запрошення самого Сергія Власенка було сфабриковане рішення регламентного комітету позбавити його статусу народного депутата», - розповів Олександр Турчинов.

Він додав, що сфабриковане рішення комітету було подано спікеру парламенту Володимиру Рибаку, який, у свою чергу, одразу підписав подання до Вищого адміністративного суду щодо позбавлення Власенка депутатських повноважень.

«Все це вони хотіли провести таємно, в тому числі рішення суду. Сьогодні зранку наші представники знаходяться в суді і від них приховують, коли відбудеться засідання суду», - повідомив Турчинов.

«На тлі розвалу чергової брудної справи проти Юлії Тимошенко влада хоче позбавити її захисту, позбавити її головного комунікатора та заблокувати систему захисту», - заявив Олександр Турчинов.

Він прогнозує, що після рішення Вищого адмінсуду влада планує арештувати Сергія Власенка.

Політик нагадав, що раніше, коли влада почала порушувати питання про начебто поєднання Власенком депутатського мандату з адвокатською діяльністю, захисник Юлії Тимошенко написав заяву про припинення його адвокатської ліцензії.

За словами Турчинова, згідно із законом про адвокатуру така ліцензія припиняється з дня подання відповідної заяви.

Олександр Турчинов підкреслив, що Сергій Власенко ніколи не був адвокатом Юлії Тимошенко, а був залучений до справи у статусі захисника, який працює на підставі доручення партії «Батьківщина», а єдиним адвокатом Юлії Тимошенко є Олександр Плахотнюк.

"Ось така європейська справа відбувається в Україні", - сказав Олександр Турчинов.

Сам Сергій Власенко заявив, що його арештують у ніч з п’ятниці на суботу. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції, повідомляє glavcom.ua. «У ніч з п'ятниці на суботу запланований мій арешт», - заявив Власенко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.