Кірєєвих та царевичів треба карати гривнею

tsarevich kireev

 
Перший заступник голови парламентської фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв ініціює ухвалення закону про відповідальність суддів, рішення яких скасував Європейський суд з прав людини. Про це політик повідомив журналістам.


Він зазначив, що зупинити нескінченні замовні справи, зокрема проти Юлії Тимошенко, можна, покаравши «кірєєвих та царевичів» гривнею, повідомляє byut.com.ua.

«Усі попередні справи Тимошенко шиті білими нитками. Всі, хто їх замовляв – Янукович, Кузьмін, Пшонка, Портнов – розуміють, що вони розваляться у Європейському суді з прав людини. Тому їм постійно потрібні нові справи, ініційовані прокуратурою. Вони це роблять, щоб постійно казати: «Є ще одна справа, не скасована Європейським судом». Зараз у Європейському суді скасують рішення щодо першої, «газової» справи – з'явиться ще одна. Скасують її — буде наступна», – сказав Сергій Соболєв.

«Я зараз ініціюю законопроект, відповідно до якого суддя буде нести відповідальність за те, що іменем України ухвалив рішення, яке згодом скасував Європейський суд з прав людини. Він (суддя) особисто повинен компенсувати через регресний позов держави юридичній чи фізичній особі усю завдану шкоду згідно з рішенням Європейського суду», – розповів Сергій Соболєв.

За його словами, за неправосудні рішення «повинна бути матеріальна відповідальність».

«У нас чомусь вважають, що за продажного суддю повинні платити українці, бюджет... Наприклад, були рішення ЄСПЛ, коли держава змушена була сплачувати і 10, і 20, і 30 тисяч євро. Вважаю, що це нелогічно. За Луценка чомусь учителі, лікарі, пенсіонери сплатили 156 тисяч гривень із Державного бюджету. На мій погляд, це повинні робити продажні прокурори та судді. Немає грошей — заарештувати квартиру або інше майно», – зазначив Сергій Соболєв.

«Також їх слід відсторонити від діяльності та відкрити на них кримінальні провадження. З'ясувати, хто тиснув на них, за які гроші, за які посади вони ухвалювали саме такі рішення. Можливо, тиснув Янукович, можливо, хтось інший із його оточення. Тоді вони обоє будуть нести відповідальність. Одразу ж поменшає кірєєвих, царевичів та інших», – наголосив парламентар.

За його словами, «також ці особи повинні бути позбавлені права займати будь-які державні посади».

Сергій Соболєв зазначив, що подібних прецедентів в Україні поки що не було та висловив упевненість, що «такий законопроект отримає відгук».

Політик також зауважив, що справа щодо обрання Юлії Тимошенко депутатом у 1996 році — абсурдна.

«У той час рішення щодо затвердження обрання народного депутата ухвалювалося Верховною Радою України. Вас обрали народним депутатом, а далі ще Верховна Рада легітимізувала. Більш того, щодо Тимошенко було ухвалене окреме рішення парламенту. Тому які тут питання можуть бути? Якби були хоч якісь факти, можна уявити, як би їх тоді досліджували та оголошували», – підкреслив Сергій Соболєв.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.