Від Генпрокурора вимагають розібратися з ситуацією, яка нині склалася на ринку оцінки майна

karpuntsov mova

 
Народний депутат від «УДАРу» Валерій Карпунцов вимагає від Генерального прокурора України розібратися з ситуацією, яка нині склалася на ринку оцінки майна. Відповідне депутатське звернення було направлено Карпунцовим сьогодні.


Депутат нагадав, що уряд нещодавно ухвалив постанову «Деякі питання проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства», яка створює умови для монополізації ринку оціночних послуг, подорожчання таких послуг та можливих зловживань органів державної влади.

За оцінками експертів, виконання постанови призведе до того, що кількість фірм, які займаються оціночною діяльністю, скоротиться до 200 компаній, а послуги з оцінки майна подорожчають в рази.

Валерій Карпунцов наголосив, що давно стали відомими факти впровадження зручних для окремих осіб важелів впливу на певні сфери діяльності шляхом прийняття підзаконних нормативно-правових актів, які суперечать вимогам профільних законів, порушують принцип ієрархічності системи норм права. «Вказаною постановою фактично на рівні підзаконного нормативно-правового акту запроваджено нові напрями проведення оцінки майна та нові спеціалізації, які не передбачені профільним законом у сфері оцінки майна – «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», - додав народний депутат.

Карпунцов вимагає від Генерального прокурора України здійснити перевірку відповідності даної постанови уряду вимогам Конституції та законам України, а також, у разі виявлення порушень, внести подання з вимогою щодо усунення порушень закону та скасування акту.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.