Азаров створив службу погодження полювання у заповідниках

zapovidniki azarov

 
Як відомо, Кабінет Міністрів України скасував підрозділи Міністерства екології та природних ресурсів України в областях Постановою від 13 березня 2013 р. № 159 «Про ліквідацію територіальних органів Міністерства охорони навколишнього природного середовища» http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/159-2013-%D0%BF і створив нові, близькі за функціями органи при облдержадмінстраціях (Постанова від 15 травня 2013 р. № 338 «Про збільшення граничної чисельності працівників обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій» http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/338-2013-%D0%BF).


Приміщення і працівники практично не потерпіли змін, при заміщенні вивіски з «Держуправління ОНПС» на «Департамент екології та природних ресурсів». Проте наслідки цього для природи стали очевидними вже за місяць після скасування управлінь. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України (НЕЦУ).

- Дослідження Положень про новостворені Департаменти екології та природних ресурсів при обладміністраціях показало, що новим департаментам доручено погоджувати мисливство на заповідних територіях, – пояснює заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – При цьому, відомо, що Закон України «Про природно-заповідний фонд України» забороняє будь-яке полювання на землях природно-заповідного фонду.

Так, у Положенні про Департамент екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації», що затверджене Розпорядженням голови Київської ОДА від 20.05.2013 №193, у п.4.17, зазначено, що Департамент видає дозволи на відстріл і відлов вовків, бродячих собак і котів, сірих ворон, сорок, граків, вовка, лисиці не в мисливський період у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

Аналогічно, у п. 6.25. Положення про департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, що затверджене Розпорядженням голови обласної державної адміністрації №271/0/5-13 від 21 травня 2013 року, аналогічний департамент Львівської ОДА видає дозвіл на відстріл та відлов хижих та шкідливих тварин, добування мисливських тварин для наукових цілей, переселення в нові місця перебування в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду; а згідно п. 6.26. - видає дозвіл на селекційний та вибірковий діагностичний відстріли мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду. Подібні пункти знаходимо в положеннях про департаменти в решті областей.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.