Карпунцов: Потрібно терміново усунути дискримінаційні норми у виборчому законодавстві

karpuntsov mova

 
Опозиція вимагає початку реальної роботи для ухвалення Виборчого кодексу як обов'язкової умови підписання Угоди про асоціацію з ЄС, та усунення недоліків виборчого права, чітко визначених у доповіді ОБСЄ. Про це заявив народний депутат від УДАРу Валерій Карпунцов під час національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього», повідомляють «Конфлікти і закони».


Він зазначив, що принциповим є усунення дискримінаційних норм у виборчому законодавстві, які суттєво впливають на волевиявлення. Водночас, за словами народного депутата, Міністерство юстиції «поки не готове визнати всі ці антидемократичні норми законодавства і з 10 дискримінаційних пунктів, на зміні яких наполягає опозиція, погоджується змінити тільки 2».

Карпунцов також наголосив, що опозиція вимагає призначення виборів у 5 проблемних округах, натомість виступає категорично проти тиску на мажоритарників, коли влада в штучний спосіб позбавляє їх мандатів. Тому УДАР не визнає законним позбавлення статусу нардепів двох позафракційних депутатів - Домбровського і Балоги.

Серед перепон на шляху до євроінтеграції, Карпунцов назвав і систематичне невиконання Україною рішень Європейського суду з прав людини. «У кращому випадку держава виплачує матеріальну компенсацію , а далі справа не йде, рішення щодо усунення порушень прав людини не виконуються», - зазначив народний депутат. І наголосив, що УДАР наполягає на виконанні державою всіх рішень ЄСПЛ і має власні законодавчі напрацювання щодо імплементації цих рішень.

Крім того, Валерій Карпунцов підкреслив, що необхідно доопрацювати закони про адвокатуру, прокуратуру і кримінально-процесуальний кодекс до європейських стандартів. «Перегляд і доопрацювання цих недоліків, так само, як і врегулювання правового статусу Вищої Ради юстиції та статусу суддів, можливі в короткий термін», – зазначив «ударівець».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.