НМПУ виявила: журналістів УНІАН з «розстрільного списку» розмістили майже у свинарнику

unian sanvuzol

 
Комісія з перевірки дотримання трудових прав та умов праці в інформаційному агентстві УНІАН Незалежної медіа-профспілки України відвідала новостворений Відділ моніторингу теленовин, де працюють члени профспілки. Візит відбувся 29 серпня 2013 року о 15:30 та тривав близько години, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).

Нагадуємо, що п'ятьох працівників агентства, членів НМПУ за вказівкою генерального директора УНІАН Вадима Осадчого було переведено 28 серпня без попередження до новоствореного відділу телевізійного моніторингу. При цьому було порушено низку статей Кодексу законів про працю. НМПУ розцінює це як помсту за критику цензури в агентстві і протидію фейковим новинам, які розміщувало на сайті агентства керівництво УНІАН.

Члени комісії зафіксували наступне:

За наказом керівництва ТОВ УНІАН комісію профспілки не було допущено на територію приміщень, де розташовані робочі місця працівників – членів НМПУ новоствореного Відділу моніторингу теленовин.

Приміщення корпусу (коридори, туалети та інші місця загального користування) є частково освітленими. Зокрема, не освітлені коридори, шлях до санвузла та сходові клітки. Підвісні стелі у коридорі безпосередньо біля дверей орендованого офісу частково розібрані, з них звисає незаізольована електропроводка та інші деталі комунікаційного обладнання. Санітарний стан санвузла є незадовільним: розбита раковина умивальника, туалет загального користування неприбраний, із трьох кабін працює лише одна, у якій знаходиться купа використаного паперу. У приміщенні санвузла відчувається неприємний запах.

У коридорах та на сходових клітинах відчувається запах тютюну, на сходах палять, є попільнички.

Санвузол не обладнаний миючими засобами, наявні лише холодна вода із неприємним запахом, яка є непридатною для пиття. За слів працівників Відділу, питною водою вони не забезпечені.

На першому поверсі будівлі відчувається різкий запах плісняви, зі стелі звисає багато величезного павутиння, стелі закопчені.

На території заводу вільно пересуваються близько 10 бродячих собак.

Дорога із приміщення корпусу, де знаходиться офіс до прохідної – не обладнана належним освітленням, ліхтарі розбиті.

На території заводу відчувається різкий «хімічний» запах.

У корпусі, де знаходиться офіс відділу, відсутні вказівники шляху евакуації та план евакуації у випадку виникнення пожежі, з працівниками Відділу не було проведено інструктаж, не було призначено відповідальну особу (не вказано – хто є відповідальною особою).

У коридорі поблизу офісу Відділу знаходяться неутилізовані ртутні лампи для денного освітлення.

За словами працівників, вони не ознайомлені зі своїми посадовими обов’язками, що не відповідає Колективній угоді та Кодексу законів про працю України.

Характер роботи та графік роботи працівників відрізняється, за їх словами, від попереднього, і вони не були про це заздалегідь попереджені у встановлені законодавством терміни (ст. 32, п. 2 КЗПП).

Комісія НМПУ констатує, що адміністрація ТОВ УНІАН не створила належні умови праці на підприємстві для членів профспілки всупереч Колективному договору та Кодексу законів про працю.

Медіа-профспілка вимагає від адміністрації ТОВ УНІАН визнати свій наказ про переміщення помилковим та незаконним та повернути журналістів з приміщення на вул. Магнитогорська, 1 на попередні робочі місця.

У випадку невиконання вимоги про повернення членів медіа-профспілки на свої попередні робочі місця, НМПУ буде звертатися до суду та інших органів з вимогою відновити законність.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.