Сергій Власенко: У той час, коли Європа каже, що потрібно припиняти політично мотивоване правосуддя, Янукович хоче його продовжувати

kompromis

 
Захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко заявляє, що влада України зобов'язана виконати запропонований місією Європарламенту варіант вирішення справи Юлії Тимошенко.


«Українська влада повинна виконати критерій припинення політично мотивованого правосуддя, принаймні, у тій мінімальній формі, яку вже встановили європейські інституції в особі місії Кокса-Кваснєвського. Віктор Янукович зобов'язаний видати указ про помилування Юлії Тимошенко, а далі вона вже як вільна людина буде розбиратися зі своїм станом здоров'я», - сказав Сергій Власенко в інтерв'ю українській службі радіо "Свобода", повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на персональний сайт Юлії Тимошенко.

При цьому захисник підкреслив, що видання указу про помилування Юлії Тимошенко є «мінімальним компромісним варіантом». «Звичайно, Юлія Тимошенко на цьому не зупиниться, вона буде боротися за повну і політичну і юридичну реабілітацію, але на сьогоднішній день це компроміс, на який вона готова заради європейської інтеграції України», - наголосив він.

Сергій Власенко переконаний, що запропонований владою механізм забезпечення виїзду Юлії Тимошенко на лікування за кордон, тобто через ухвалення спеціального закону, порушує попередні домовленості з місією Європарламенту. "Вони (влада – ред.) пропонують якісь закони, які не мають ніякого відношення до виконання критеріїв ЄС. Це знаєте, як в Ірані, коли стратили хлопця, він 12 хвилин провисів у петлі, його зняли і понесли у морг, а виявилося, що він живий. Вони сказали, давайте його вилікуємо, а потім ще раз стратимо. Приблизно так само вони законом хочуть «вирішити» питання лікування Юлії Тимошенко. У той час, коли Європа каже їм, що потрібно припиняти політично мотивоване правосуддя, вони хочуть його продовжувати», - вважає захисник.

«Насправді, як сказав один політолог, потрібно, щоб Віктор Янукович забув свої страхи та фобії перед Юлією Тимошенко і не ставив цілу Україну в залежність від своїх страхів та фобій. Він настільки боїться Юлії Тимошенко, що готовий жертвувати стратегічним вибором України і долею 46 мільйонів українців і не підписувати угоду про асоціацію. Януковичу потрібно забути свої страхи, підписати указ, а далі будемо розбиратися», - підкреслив Сергій Власенко.

Як відомо, 15 жовтня Конференція президентів, яка є керівним органом Європарламенту, ухвалила рішення про продовження до середини листопада мандату місії екс-голови Європейського парламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського, які спостерігають за виконанням Україною всіх критеріїв Євросоюзу для підписання угоди про асоціацію.

4 жовтня екс-голова Європейського парламенту Пет Кокс і колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський звернулися до президента України Віктора Януковича з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко.

Юлія Тимошенко у свою чергу заявила, що місія Європарламенту передала їй офіційну пропозицію про можливий виїзд до Німеччини для лікування. Екс-прем'єр-міністр України публічно прийняла цю пропозицію, враховуючи важливість для України підписання угоди з ЄС про асоціацію.

Нагадаємо, Європейський парламент у червні 2012 року уповноважив екс-президента Європарламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського спостерігати за політичними судовими процесами в Україні над Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.