Влада намагається залякати лідерів опозиції кримінальними справами

karp rada

 
Відкриття кримінального провадження СБУ щодо нібито намагань повалення конституційного ладу та захоплення державної влади з боку опозиції має виключно політичне підґрунтя. Про це під час зустрічі лідерів опозиції з послами країн ЄС заявив народний депутат від «УДАРу» Валерій Карпунцов, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».


Валерій Карпунцов нагадав, що СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом нібито вчинення вказаного злочину окремими політиками у зв’язку з проведенням третього Народного віче, яке відбулося 8 грудня.

За словами Карпунцова, тим самим влада намагається залякати лідерів опозиційних сил, учасників масових акцій на Майдані Незалежності у Києві та багатьох інших містах України. Крім того, додав народний депутат, влада намагається нейтралізувати масові акції, що відбуваються в Україні.

«Неконституційне захоплення та узурпація державної влади в Україні справді відбулися. Однак сталося це не на мільйонному Народному віче у Києві 8 грудня, а на три роки раніше – у 2010 році після приходу на посаду президента України януковича», - сказав Валерій Карпунцов. Водночас, додав народний депутат, засоби, що використовуються громадянами, спрямовані виключно на те, щоб змусити діючу владу почути народ України і виконати його конституційні вимоги.

«Де-факто сьогодні в Україні державна влада стала особистою владою віктора януковича. Саме ця особа, обіймаючи посаду Президента і попираючи Конституцію України, неправомірно заволоділа усіма ресурсами державної влади, взяла під свій особистий контроль усі головні державні інституції, є фактичним керівником законодавчої, виконавчої та судової влади, розпорядником Державного бюджету України», - наголосив ударівець.

Зокрема, підкреслив Валерій Карпунцов, янукович фактично здійснив неконституційне заволодіння парламентом, оскільки підконтрольний йому Конституційний Суд дозволив окремим народним депутатам брати участь у формуванні коаліції депутатських фракцій попереднього скликання. Крім того, другим кроком по неконституційному заволодінню януковичем державною владою стало формування створеною у неконституційний спосіб парламентською більшістю кабінету міністрів України на чолі з головою партії регіонів Азаровим. Третім кроком, додав Валерій Карпунцов, стало винесене керованим Конституційним Судом рішення щодо зміни Конституції. «Фактично Конституційний Суд самостійно змінив Конституцію, перевищивши свої повноваження та привласнивши повноваження Верховної Ради», - сказав народний депутат.

При  цьому Карпунцов наголосив, що в результаті цього рішення янукович юридично формалізував свій необмежений вплив на виконавчу владу та правоохоронну систему.

Він також підкреслив, що наступним кроком по узурпації януковичем державної влади стала так звана судова реформа 2010 року. «У такий ситуації, коли народ України позбавлений головних правових засобів захисту своїх прав, він, як єдине джерело влади в Україні, змушений вдатися до використання крайніх конституційних форм і способів боротьби із владним угрупуванням. Такими формами та засобами є мирні збори, мітинги, походи, демонстрації», - додав Валерій Карпунцов.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.