Спілка журналістів і медіа-профспілка кличуть журналістів на акції протесу по всій країні

chprnovil pobittya

 
Національна спілка журналістів і Незалежна медіа-профспілка закликали журналістів всієї країни завтра вийти з протестом під ворота Міністерства внутрішніх справ і регіональних міліцейських управлінь. Нижче наводимо текст звернення.


Шановні колеги!

Закликаємо вас на мітинг протесту.

Нашому обуренню нема меж. Вчора невідомі по-звірячому побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол. Знову побили журналістів, як били раніше Ольгу Сніцарчук, Влада Соделя, Дмитра Гнапа, а потім ще півсотні наших колег під час єврореволюції.

Більшість нападників відома – бійці «Беркута», які цілеспрямовано били представників преси навіть тоді, коли ті показували посвідчення. Безкарність породжує нове насилля. Тепер його жертвою стала Тетяна Чорновол. Її нібито побили невідомі. Але практика останнього часу свідчить, що невідомі вони лише широкій громадськості, але не владі.

Ми будемо вживати заходів для розслідування цієї справи. Але ситуація вимагає нам знову продемонструвати свою публічну позицію.

Міністерство внутрішніх справ або втратило контроль над ситуацією в країні, або навпаки – сприяє її нагнітанню. У будь-якому випадку це ганебна ситуація. Незалежна медіа-профспілка і Національна спілка журналістів закликають всіх колег прийти до воріт Міністерства внутрішніх справ о 13.00. на вулицю Богомольця, 10.

Головна вимога – відставка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Ми також закликаємо наші регіональні організації провести аналогічні акції під управліннями внутрішніх справ ваших міст.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.