ГПУ досі не розслідує силове захоплення офісу «Батьківщини»

ofis batkivschini

 

Народні депутати від ВО «Батьківщина» вимагають від генпрокуратури розслідувати силове захоплення офісу партії та покарати винних у порушенні закону. Відповідне колективне звернення за підписами голови Політради «Батьківщини» та нардепів «Батьківщини» було направлено генеральному прокурору у вівторок, 14 січня, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу ВО «Батьківщина».


Протягом місяця після силового захоплення приміщень центрального офісу партії «Батьківщина», що було здійснено 9 грудня 2013 року, представники «Батьківщини» неодноразово направляли депутатські звернення до правоохоронних органів, зокрема до Генеральної прокуратури України та МВС, із вимогою невідкладного реагування на ці протиправні дії.

Попри те, як йдеться в документі, досі навіть не розпочато розслідування обставин силового захоплення офісу «Батьківщини», вилучення її майна, перешкоджання діяльності народних депутатів. «При цьому усе вищезазначене підтверджується численними фото/відеоматеріалами, що неодноразово надавались правоохоронним органам».

«Генеральна прокуратура України допоки діє політично заангажовано та вибірково, притягаючи до відповідальності представників опозиції та протестувальників. Злочинні дії осіб по відношенню до політичних опонентів влади залишаються без належного реагування», - наголошується у зверненні.

Народні депутати вимагають від ГПУ невідкладно провести розслідування обставин та фактів незаконного захоплення офісу «Батьківщини», заволодіння майном партії, нанесення їй матеріальних збитків, погроз щодо народних депутатів та перешкоджання їх діяльності, що мали місце 9 грудня 2013 року.

Депутати вимагають вжити необхідних заходів прокурорського реагування до усунення порушень закону і притягнення до відповідальності осіб, які допустили ці порушення.

Нагадаємо, у силовому захопленні приміщень центрального офісу партії «Батьківщина», розташованих по вул. Туровська, 13 та в інших приміщеннях, брали участь понад сто осіб – у чорній формі з надписом на спині «МІЛІЦІЯ», а також значна група осіб у цивільному, що зафіксували камери спостереження.

У ході силового захоплення офісу усі співробітники партії були виведені з кабінетів та покладені обличчям на підлогу. При цьому невідомі не пред’явили службових посвідчень та не надали жодних офіційних документів, у тому числі рішень суду, погрожували зброєю.

Як зазначається у зверненні, в результаті цих протиправних дій партії «Батьківщина» було заподіяно збитків на суму понад 12 мільйонів гривень. Повністю зруйновано зв’язок, комп’ютерну мережу, електронну пошту, сайти та систему енергозабезпечення партії.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.