Єфремову: треба не папірці читати і в ефірі вищати, а закони вивчати

chetver karpachova

 
В ефірі «5» каналу пан Єфремов вищав, що прийняті у чорний четвер закони такі самі, як у Європі та Америці. Проте до відома Єфремова, право в Україні вчив не лише Портнов та його команда. Юристи вже розклали по літерам усі прийняті у неправомірний і з порушенням регламенту 16 січня закони. І наразі є фактом, що янукович,коли їх підписав, довів, що він не гарант Конституції України, а її основний і головний порушник. Вже багато юристів виказали з цього приводу свою точку зору. Не лишилась осторонь і Ніна Карпачова.


Перший Омбудсман України також зробила свою заяву, наголосивши, що прийняті 16 січня закони брутально порушують права людини та суперечать міжнародним зобов’язанням України.

Ніна Карпачова у своїй заяві зазначила наступне:

Півторамісячне очікування усього українського суспільства та міжнародної спільноти, що відповідно до конституційного принципу невідворотності покарання винні у брутальному застосуванні сили до мирних протестувальників 30 листопада 2013 року будуть притягнуті до персональної відповідальності, виявилося марним. На жаль, влада пішла шляхом правової легітимації репресивних дій правоохоронних органів і судової системи, схваливши голосами «більшості» Закони України № 3879 і № 3587 від 16 січня 2014 року.

Як за формою прийняття, так і за своїм змістом ці Закони суперечать Конституції України, стандартам прав і свобод людини, міжнародним зобов’язанням України та прецедентним рішенням Європейського суду з прав людини, зокрема «Вєренцов проти України» та «Шмушкович проти України».

Зазначені Закони порушують низку основоположних громадянських прав і свобод, гарантованих Конституцією України та Європейською конвенцією з прав людини, зокрема: свободу мирних зібрань, право на інформацію, свободу вільного пересування, права на справедливий судовий розгляд, свободу асоціацій, а також порушується принцип верховенства права.

За своєю суттю репресивно спрямовані норми цих Законів суперечать заявленому президентом України в.януковичем курсу щодо гуманізації українського законодавства.

Але найбільш небезпечним є те, що норми цих законів не сприятимуть розв’язанню у правовий спосіб існуючих соціальних конфліктів, а навпаки - поглиблюватимуть суспільне протистояння і, тим самим, у разі набрання чинності – вестимуть до загострення безпрецедентної суспільно-політичної кризи, що може призвести навіть до втрати незалежності України.

Слід також зазначити, що деякі правові новації є просто аморальними та містять корупційну складову. Так, нові норми Закону України «Про судоустрій та статус суддів», зокрема стаття 134, яка встановлює, що суддя, його близькі родичі і члени сім’ї в шести колінах від прадіда до правнука та навіть співмешканці, що не перебувають у шлюбі?!, отримали право на захист не лише безпеки, але і їхнього майна. А самі судді - додаткове право на обладнання житла охоронною та протипожежною сигналізаціями за рахунок державного бюджету, тобто – за рахунок громадян України - платників податків! Зрозуміло, що це не сприятиме зростанню громадської довіри до суду, та ніяким чином не додає громадянам гарантій на справедливий і безпристрасний суд.

Цілком очевидно, що проголосовані Верховною Радою України 16 січня 2014 року Закони, які зачіпають права і свободи мільйонів громадян, мають стати предметом широкого громадського обговорення і можуть бути введені в дію лише з урахуванням пропозицій громадянського суспільства та експертної оцінки з боку Венеціанської комісії Ради Європи.



Коментарі

  -16 #1 zhideev 18 янв. 2014 г., 18:50:30
вам нужно поучиться уЕфремома как себя вести в эфире это человек умница не чкта вам.
  +7 #2 автомат калашникова 18 янв. 2014 г., 19:23:55
[quote name="zhideev"]вам нужно поучиться уЕфремома как себя вести в эфире это человек умница не чкта вам.[/quote]
Ты че, из его свиты? Это он - умница? Если такие как он для тебя - умница, то, тебя жаль: в доунбасе выходит нет умных людей. я считал, что Ганди - умница, Бальцерович, Мандела. А Ефремов - ПРеступник, который точно знает, что его посадят, когда власть изменится

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.