Регіонал вдарив Лесю Оробець, «Рівні можливості» зробили заяву

lesya

 
Заява представниць опозиційних фракцій, що входять до Міжфракційного об’єднання «Рівні можливості», щодо побиття народного депутата Лесі Оробець у Верховній Раді 30 січня 2014 року


29 січня «регіонал» Володимир Струк вдарив депутата від «Батьківщини» Лесю Оробець у сонячне сплетіння. Інцидент стався у залі Верховної Ради під час голосування. Зі слів народного депутата Лесі Оробець, вона «намагалась перешкодити кнопкодавству» під час голосування за закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідувань і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Це черговий випадок застосування фізичної сили проти жінки-народного депутата. Ми висловлюємо своє обурення діями В. Струка та фракції партії регіонів, яка вкотре віддає перевагу силовим методам у боротьбі з опонентами.

Ми вимагаємо від Генерального прокурора порушити справу за фактом застосування фізичної сили проти Лесі Оробець і притягнення В. Струка до відповідальності.

Окрім цього, ми звертаємося до Голови Верховної Ради Рибака В.В. з вимогою дати доручення Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України провести засідання та розглянути питання численних випадків застосування фізичної сили проти жінок-народних депутатів з боку колег, зокрема побиття Лесі Оробець та Марії Іонової, та дати їм належну правову оцінку.

Також звертаємося до всіх українських чоловіків та жінок з проханням приєднатися до нашої заяви і висловити наше спільне обурення і публічно засудити народного депутата Струка В. та керівництво фракції партії регіонів, яке покриває правопорушення своїх колег.

Секретаріат МФО «Рівні можливості»



Коментарі

  +2 #1 Yuri 31 янв. 2014 г., 01:10:32
Партию регионов надо не зосудыты,а реально судить.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.