В Українській академії бізнесу і підприємництва отримали понадліцензійних 1,25 млн гривень

NT size=2>Ревізією фінансово-господарської діяльності Державного вищого навчального закладу «Українська академія бізнесу та підприємництва», проведеною Контрольно-ревізійним управлінням в м. Києві за період з 1 січня 2007 по 1 квітня 2009 року, встановлено низку порушень на загальну суму 4,45 млн гривень.

Значну кількість порушень виявлено при нарахуванні та виплаті заробітної плати. Зокрема, науково-педагогічні працівники Академії недоотримали 152,31 тис. грн. заробітної плати внаслідок ненарахування їм надбавки за вислугу років.

Також ревізори з’ясували, що будучи у 2006 році збитковою, Українська академія вже у І кварталі 2007 році виплатила працівникам 101 тис. премій, тобто витратила їх незаконно.

Окрім того, у завищених розмірах виплачувались надбавки за високі досягнення у праці – на 11 тис. грн., а також відпускні за невідпрацьований час – на 3,31 тис. гривень.

Цікаво, що в. о. ректора Академії (Попов О.І.) було встановлено доплату за науковий ступінь кандидата хімічних наук (15 %), яка не відноситься до профільної діяльності Академії. Це стало причиною зайвого витрачання 5,54 тис. гривень.

До того ж, у 2008 році Попову О.І. на лікування виплачено 10,32 тис. грн. матеріальної допомоги. Проте, для підтвердження надано чеки про сплату коштів за договорами добровільного страхування медичних витрат.

Також ревізори виявили незаконне витрачання 1,32 тис. грн., оскільки Попова О.І. з 27.08.2008 переведено з посади в. о. ректора на посаду першого проректора, але заробітна плата нараховувалась як ректору Академії.

Внаслідок допущених Академією порушень із заробітної плати до державних цільових фондів зайво перераховано майже 50 тис. гривень.

Під час контрольного заходу зафіксовано, що отримані від студентів 23,65 тис. грн. за проживання у гуртожитку не було оприбутковано в касі Академії.

Внаслідок невиконання показників річного фінансового плану, Академія завищила витрати на загальну суму 269,07 тис. грн., з них: на страхування майна – 239,76 тис. грн., на рекламні послуги – 29,31 тис. гривень.

Академія укладала договори на проведення ремонтних робіт, розповсюдження буклетів та юридичне супроводження справ без зазначення предмету, ціни та строку дії договорів, що спричинило завищення витрат на 168,65 тис. грн. Крім того, підрядні організації завищили вартість виконаних ремонтних робіт на суму 3,77 тис. гривень.

Також встановлено факт використання службового телефону для ведення приватних розмов без відшкодування працівниками їх вартості на 12,15 тис. гривень.

Протягом 2007–2008 років Академія уклала майже на 1,85 млн грн. договорів на послуги з охорони, транспортного перевезення студентів, поточного ремонту без проведення відповідних процедур закупівель товарів, робіт, послуг за державні кошти.

До того ж, керівництво Академії перевищило ліцензійний обсяг прийому студентів на окремі спеціальності за окремими освітньо-кваліфікаційними рівнями. Внаслідок цього отримано близько 1,25 млн грн. понад ліцензійних доходів.

Водночас, за деяким освітньо-кваліфікаційними рівнями Академія не мала ліцензії на надання освітніх послуг, проте студенти на навчання зараховувались. Як наслідок, від безліцензійної діяльностіАкадемія отримала 125,44 тис. гривень.

Проведеною інвентаризацією встановлено факт наявності автомобіля, який в 2008 році безоплатно передано Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва, і який по бухгалтерському обліку Академії не числився. Під час ревізії експертами автомобіль оцінено на суму 43,17 тис. грн. та оприбутковано в бухгалтерському обліку Академії.

Окрім іншого, в Академії рахується дебіторська заборгованість, термін позовної давності якої минув, на суму 177,58 тис. гривень.

Крім того, через прийняття неефективних управлінських дій з боку в. о. ректора Попова О.І. витрачено майже 174 тис. грн., оскільки Академія у 2008 році уклала договори на отримання консалтингових та юридичних послуг.

Також, керівництво Академії в жовтні 2007 року уклало договір з АКБ «Європейський» щодо передачі грошових коштів на депозитний рахунок за заниженою відсотковою ставкою (12,5%). Внаслідок цього, розрахунково, недоотримано 21,1 тис. грн. доходів.

За результатами ревізії 4 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.164-2 КУпАП, а одного посадовця –за ст. 164-14 КУпАП. Матеріали ревізії передані до прокуратури м. Києва.

Прес-служба КРУ в м. Києві

Наступна стаття »



Коментарі

  +0 #1 Оля 13 февр. 2010 г., 15:08:52
А что же делать нам? Я отучилась в Чернигове в этой академии добросовестно платила, а дипломов не дают ,, как быть и что делать и куда обращаться
  +0 #2 Ирина 25 июн. 2010 г., 18:10:20
Кпец, что хотят то и делают, лучше б я за эти деньги диплом в переходе купила и не мучалась 4ре года........
  +0 #3 Ольга 31 янв. 2011 г., 14:58:43
Вся информация которая представлена во всех объявлениях и на сайте самого вуза не соответствует !!!!! Вуз ужасный так чтоб мягко сказать. Уровень знаний равен "0" пед-коллектив в основном ужастный, помощницы которые работают на кафедрах не адекватны, проучившись 4,5 года в УАБП могу признатся что не научили нечему а денег высосали очень не мало!!!!! можно было шевченка закончить за такие деньги. в деканате заочного отделения никто ничего никогда не знает, ведомости теряю, зачетки теряют, под конец года перед экзаменами вылазят кучу предметов которые у всех по каким-то причинам не читались но их нужно сдать. Информацию не сообщают даж с старостам, нужно самим ездить оббивать пороги чтоб что-то узнать. Мой всем Совет НЕ ПОСТУПАТЬ, А на месте МОНУ яб задумалась о закрытии этого вуза ну ил жестком контроле для восстановления порядка.
  +0 #4 ирина 7 апр. 2011 г., 13:29:21
академия кошмарная,ищу куда перевестись,полностью согласна с предыдущим коментатором...
  +0 #5 Света 3 авг. 2011 г., 11:41:04
Главное дипломы получили, остальное не важно, кстати и лицензия уже на следующий учебный год есть.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.