Йде слідство за фактами фабрикації справ відносно колишніх політв’язнів Юрія Луценка, Юлії Тимошенко, Валерія Іваненка та інших

baganets kuzmin

 
Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України зареєстровані кримінальні провадження за зверненнями колишніх політв’язнів Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, Валерія Іващенка та їхніх захисників за фактами незаконного притягнення їх до кримінальної відповідальності. Про це 16 травня в ефірі телеканалу «5 канал» повідомив заступник Генерального прокурора України Олексій Баганець, передають «Конфлікти і закони».


«Йде слідство за фактами фабрикації (колишнім керівництвом Генеральної прокуратури) справ відносно колишніх політв’язнів Юрія Луценка, Юлії Тимошенко, Валерія Іваненка і так далі», - повідомив О. Баганець.

Він додав, що наразі кримінальні провадження відносно екс-першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна не реєструвалися.

«Але треба сказати про те, що таких фактів беззаконня, які допускалися по справі Тимошенко, я фактично не бачив. Те, що є в ЗМІ про фальсифікації, це десь 30% від усього. Масштаби створення штучно доказів вини екс-прем’єра мене просто вразили за мої 30 років роботи», - наголосив заступник Генерального прокурора.

О. Баганець також зазначив, участь Р. Кузьміна у виборах Президента не буде перешкодою для слідства, якщо йому доведеться відповідати перед законом.

«Не виключено, що до закінчення президентських перегонів слідчими в ході розслідування будуть прийняті більш радикальні заходи», - зауважив Олексій Баганець.

Окрім того він сподівається, що народний депутат України Олег Царьов не уникне кримінальної відповідальності, оскільки вчинив як мінімум два злочини проти України.

«Я не вірю в те, що О. Царьов уникне відповідальності. Він не просто проголосив якусь так звану республіку на Сході України, а він цілеспрямовано, не території кількох областей України вчиняв заклики до зміни меж території України, до повалення конституційного ладу незаконним шляхом. Він вчинив як мінімум два злочини, за які повинен понести покарання. Народні депутати повинні проявити державницьку позицію і дати згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності», - сказав Олексій Баганець.

Кримінальні провадження проти О. Царьова будуть об’єднані в одне і розслідуватимуться Головним слідчим управлінням ГПУ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.