ГПУ повторно звернулась до суду з клопотанням про затримання самопроголошених керівників правоохоронних та силових відомств АР Крим

kriminal poklon

 
Генеральна прокуратура 16 травня скерувала до суду повторні клопотання про дозвіл на затримання самопроголошеного прокурора АР Крим, громадянки Наталії Поклонської, незаконно призначених Міністра надзвичайних ситуацій Криму Сергія Шахова та керівника прикордонної служби республіки Віктора Мельниченка для обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

Зазначимо, що органами прокуратури поновлено досудове слідство в об’єднаному кримінальному провадженні стосовно вчинення громадянами Володимиром Константиновим та Сергієм Аксьоновим, а також невстановленими озброєними особами дій з метою насильницького повалення конституційного ладу України (ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України).

Також поновлено досудове розслідування стосовно Сергія Абісова та Петра Зими, які незаконно приступили до виконання обов’язків начальника Головного управління внутрішніх справ у АР Крим та начальника Головного управління СБУ в Автономній республіці (ч. 1 ст. 27, ч. 1 ст. 109 КК України).

Крім того, поновлено розслідування проти першого заступника Голови Ради Міністрів Республіки Рустама Темиргалієва, який 6 березня поточного року запропонував військовослужбовцям скласти нову присягу або залишити територію Криму, а також стосовно радника Голови Ради Міністрів Юрія Жеребцова, який запропонував командиру 55 зенітно-ракетного полку військової частини передати зброю та об’єкти під охорону спецпідрозділу Чорноморського флоту Росії (ч. 1 ст. 27, ч. 1 ст. 109 КК України).

Також поновлено слідство щодо самопроголошення громадянином Російської Федерації О. Чалим в порушення законодавства України мером міста Севастополя, а також щодо втручання С. Аксьонова в діяльність органів прокуратури шляхом вимагання від заступника прокурора АР Крим припинення дій з оскарження рішень Верховної Ради, Ради Міністрів Криму та його особистих рішень (ч. 1 ст. 343 КК України - втручання в діяльність працівника правоохоронного органу).

Окрім цього розслідується захоплення у лютому 2014 року невстановленими особами будівель Верховної Ради та Ради Міністрів АРК, а також вторгнення на територію аеропорту «Сімферополь» (ст. 258 – терористичний акт, ст. 341 – захоплення державних або громадських будівель чи споруд, КК України).

У провадженні складено повідомлення про підозру вказаним особам.

Як повідомлялося, 17 березня Шевченківський районний суд м. Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про затримання та привід до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Н. Поклонської.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.