Голова НМПУ закликає дати публічну оцінку «дикунській поведінці» міських чиновників у Кременчуці

lukanov kemenchuk

 
Голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов закликав кандидатів у народні депутати України по двох округах Кременчука Полтавської області дати публічну оцінку «дикунській поведінці» міських чиновників щодо журналістів телеканалу «Візит», повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).


Таку заяву він зробив на прес-конференції у Кременчуці. Заклик звернено до кандидатів по 150-му округу Костянтина Жеваго, Ганни Капустян, Тетяни Гузь і по 146-му округу Юрія Шаповалова, Оксани Піддубної, Володимира Пилипенка, Олега Надоші.

Юрій Луканов заявив, що два роки тому почався моральний терор щодо візитівців, а тепер дійшло до рукоприкладства.

Голова НМПУ запевнив, що медіа-профспілка буде домагатися покарання можновладців-зловмисників за 171-ю статтею Кримінального кодексу – «Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста».

Він нагадав, що нинішнє ставлення до журналістів «Візиту» є наслідком минулих спроб міської влади відібрати приватну телекомпанію і перевести її в комунальну власність. Ця затія зірвалася, суд відмовив позивачам. Це сталося, зокрема, через те, що медіа-профспілка підтримала колег з «Візиту».

Нагадаємо. 16 вересня завідувач організаційно-контрольного відділу міськради Кремечука Валерій Декусар штовхав репортера телеканалу «Візит», члена медіа-профспілки Оксану Цокур під час виконання нею її службових обов’язків.

Два роки тому за ініціативою міської Ради Кременчука було здійснено спробу перебрати приватний телеканал «Візит» у комунальну власність. Вищий касаційний суд поставив крапку у цій справі, ухваливши рішення на користь «Візиту». Юрій Луканов тоді провів прес-конференцію у Кременчуці, заявивши про неприпустимість відбирати приватні медіа.

Міжнародна і Європейська федерації журналістів заявили тоді, що спроби відібрати приватну телекомпанію негативно позначиться на стані свободи слова.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.