Прокуратура продовжує перевіряти законність дій органів державної влади під час Революції Гідності

antimaydani gpu

 
На виконання доручення Генерального прокурора України Віктора Шокіна органи прокуратури Київської області продовжують проводити перевірки законності дій посадовців органів державної влади на місцях під час Революції Гідності.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

Прокуратурою Київщини розпочато 7 кримінальних проваджень за фактами примушування посадовими особами органів місцевої влади до участі в «антимайданівских» заходах, перешкоджання вільному висловленню своєї політичної позиції та сприяння у проведенні зібрань окремим політичним силам.

Зокрема, в Бориспільському районі та Гостомелі прокуратурою розпочато кримінальні провадження за зловживання службовим становищем посадовими особами державного підприємства та селищної ради, котрі примушували підлеглих працівників у робочий час брати участь у акціях так званого Антимайдану.

Також прокуратурою Володарського району виявлено випадок незаконного звільнення працівників бюджетної установи за їх відмову брати участь у «антимайданівському» мітингу в столиці. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Крім того, у Переяслав-Хмельницькому розпочато кримінальне провадження відносно колишнього голови РДА за фактами незаконного залучення осіб до мирних акцій протесту з метою вчинення провокацій.

Прокуратура Київщини продовжує розслідувати та збирати інформацію від небайдужих громадян про факти порушення законності місцевими посадовцями.

«У зв’язку з цим просимо всіх, хто володіє інформацією про факти перешкоджання вільному виявленню своєї політичної позиції, примусове залучення працівників бюджетних організацій до різних заходів, інші неправомірні дії посадовців під час Революції Гідності, повідомляти про такі події правоохоронні органи. За необхідності правоохоронці гарантують конфіденційність про джерела отриманої інформації», - йдеться у повідомленні відомства.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.