Заслуги голови Дніпропетровської ОДА не дозволяють йому принижувати честь і гідність журналіста

kolom

 
Незалежна медіа-профспілка України заявляє, що некоректна поведінка голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського під час спілкування з журналістом «Радіо Свобода» Сергієм Андрушком є неприпустимою. Учора, відповідаючи на запитання журналіста, державний чиновник не стримував свого роздратування, називав його на «ти», вживав ненормативну лексику, демонстрував свою зневагу.


Він порушив статтю 5 Закону України «Про державну службу», в які сказано, що «державний службовець повинен «шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування; не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам державної служби чи негативно вплинути на репутацію державного службовця».

У засобах масової інформації неодноразово підкреслювалася позитивна роль Ігоря Коломойського у припиненні розхитування ситуації на сході України, зокрема, в Дніпропетровській області. Відзначалося, що його зусиллями було покладено край намаганням російських агентів і прихильників Росії організувати масові заворушення, спрямовані проти України.

Однак, жодні заслуги не дають права державному чиновнику принижувати честь і гідність не тільки журналістів, але і будь-яких громадян. Намагання образити демонструє не його силу, а слабкість. Тим більше, що Ігор Коломойський є власником потужного медіа-ресурсу, який дозволяє йому безперешкодно доносити свою точку зору до найширшого кола громадян.

Медіа-профспілка вважає, що голова Дніпропетровської ОДА повинен вибачитися перед журналістом, а голова держави накласти на чиновникам дисциплінарне стягнення, згідно із статтею 14 Закону України «Про державну службу».

Медіа-профспілка висловлює свою повагу мужньому журналісту Сергію Андрушку, який давно завоював репутацію принципового борця з корупцією. Він може розраховувати на захист і підтримку НМПУ, членом якої він є.

У той же час, медіа-профспілка закликає журналістів не концентруватися винятково на особі Ігоря Коломойського. Адже в нашій країні є чимало персонажів, котрі не лише не зупинили агресію зі сходу, але і довели ситуацію до того, що подібне стало можливим. Їхня діяльність потребує значно більшої уваги журналістів, ніж зараз їй приділяється. Розслідування їхніх темних справ дозволить уникнути звинувачень журналістів у заангажованості.

От як спілкується український чиновник Коломойський з пресою (Обережно, ненормативна лексика!)



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.