Міліція погрозами вимагає свідчення проти Віти Заверухи

goranin

 
Бійцю батальйону ОУН Владиславу Гораніну із позивним «Горан» запропонували закрити кримінальну справу проти нього в обмін на неправдиві свідчення проти бійця «Айдару» Віти Заверухи. Про це повідомляє інформаційний портал znaj.ua.


«Вночі з 11 на 12 травня до мене підійшов чоловік у штатському, який представився працівником Головного слідчого управління МВС, ім’я називати відмовився. Оскільки це було не в робочий час – я вважаю це за неофіційну пропозицію. Він запропонував закрити справу проти мене, яка тягнеться понад рік, якщо надам свідчення проти Віти Заверухи. Пригрозив, що як відмовлюся – такі самі свідчення проти мене надасть сама Заверуха», - розповів Владислав Горанін на прес-конференції.

Наприкінці розмови незнайомець дав Гораніну аркуш із заявою до слідчого Дніпровського районного управління МВС у Києві Юліани Ємеліної.

«Заява написана від мого імені з повідомленням, що я нібито хочу «допомогти» слідству у справі Вікторії. Схоже, її діло цілком написано слідчими і наразі вони шукають «свідчення», яких їм не вистачає», - вважає Горан.

Боєць вирішив оприлюднити текст псевдо-звернення через очевидні протиріччя в тексті. Зокрема, він стверджує, що познайомився із Заверухою в батальйоні «Айдар» в червні минулого року. В заяві сказано, що він був знайомий із Вікторією в період з березня 2014 року по травень 2015 року і знав про її стосунок до кримінальних правопорушеннь, які відносяться до категорії особливо тяжких злочинів.

«Через тиск слідчих я змушений був вийти на прес-конференцію. Хочу запевнити усіх, що ніякого самогубства, зникнення та інших дій не планую» - каже Горанін.

Нагадаємо, 2 березня 2014 року на столичному КПП «Биківня» сталася перестрілка, під час якої убили трьох працівники ДАІ. Наступного дня міністр МВС Арсен Аваков назвав вбивцею лідера «Білого молоту» 25-річного киянина Владислава Гораніна та ще двох активістів. Після тривалого та безрезультатного слідства, Гораніна три місяці тому відпустили зі слідчого ізолятора. Справа проти нього досі не закрита, слідчі «збирають недостатні докази».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.