Заарештовано ще одного підозрюваного у заволодінні та вивезенні зброї і бойових припасів зі складів МВС України

gpu lutsenko zayava

 
За клопотанням Генеральної прокуратури України 12.06.2015 обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою громадянину, який підозрюється у вчиненні у лютому 2014 року спільно з так званими «тітушками» та службовими особами МВС України заволодіння та вивезення зброї та бойових припасів у лютому 2014 року зі складів МВС України (всього 156 автоматів АКС74У 5,45 мм., 47 520 шт патронів).


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

Також повідомлено про підозру трьом діючим співробітникам міліції, які, перевищуючи свої повноваження, сприяли незаконній видачі зазначеної зброї та боєприпасів зі складів МВС України, тобто вчинили злочини, передбачені ч. 3 ст. 365, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 262 КК України.

Зазначеним особам Печерським районним судом м. Києва обрано запобіжні заходи у виді домашнього арешту та особистого зобов’язання для одного з підозрюваних.

Слід нагадати, що ці результати досягнуті управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом карного розшуку МВС України під час розслідування фактів системного залучення в період січня-лютого 2014 року цивільних осіб, так званих «тітушок» до вчинення злочинів щодо протестувальників.

Загалом за цими епізодами на даний час повідомлено про підозру у вчиненні вбивств, замахів на вбивство, перешкоджанні проведенню мітингів і зборів, позбавленні волі та катуванні, зберіганні зброї 16 особам, 5 з них арештовано, інші перебувають у розшуку.

Генеральною прокуратурою України продовжується розслідування обставин незаконної видачі 20.02.2014 зі складів МВС України вогнепальної зброї так званим «тітушкам».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.