Дніпропетровські правоохоронці викрили конвертаційний центр

konvert dnipro

 
4 вересня працівники Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Дніпропетровській області виявили та припинили незаконну діяльність конвертаційного центру, який діяв на території Дніпропетровська. Про це повідомляє прес-служба МВС України, передають «Конфлікти і закони».


Організатором була розроблена та впроваджена злочинна фінансова схема з мінімізації податкових зобов’язань та легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом підприємствами реального сектору економіки.

У результаті проведених заходів встановлено, що клієнтами конвертаційного центру є установи та організації, що діють на всій території України.

З метою прикриття злочинної діяльності та конвертації в готівку, безготівкові кошти першочергово перераховувались на рахунки близько 20 «транзитних» підприємств, а у подальшому переводились на рахунки фіктивних суб’єктів господарювання, які були відкриті організатором та зареєстровані на підставних осіб.

За період злочинної діяльності конвертаційного центру через рахунки, відкриті у різних банківських установах, було незаконно переведено понад 200 млн. гривень.

Виготовлення фіктивної бухгалтерської документації та розподіл конвертованої готівки відбувалося у двох орендованих офісних приміщеннях.

Під час проведення санкціонованих обшуків співробітниками Управління була вилучена бухгалтерська документація, комп’ютерна техніка, печатки підприємств, задіяних у схемі мінімізації, грошові кошти, а також накладено арешт на грошові кошти, що знаходились на розрахункових рахунках підконтрольних фігурантам підприємств у сумі більш 6 млн. грн. та 90 тис. доларів США.

За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.