З незаконної оренди прокуратура повернула державі земельну ділянку площею 107 га

prokuratura new

 
Господарський суд Київської області задовольнив позовні вимоги Кагарлицької місцевої прокуратури та зобов’язав підприємство повернути у державну власність 107 га землі із незаконної оренди. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.


Рокитнянська районна державна адміністрація надала в оренду підприємству вказані землі на території Бирюківської сільської ради для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Утім, передача земель відбулася із порушеннями законодавства. Зокрема, майже 100 га відносяться до земель водного фонду, оренда яких не передбачена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Також не здійснено державної експертизи землевпорядної документації. Крім того, у договорі оренди відсутні відомості щодо нормативної грошової оцінки земельної ділянки, як наслідок не встановлено розмір орендної плати.

Зважаючи на виявлені порушення, Кагарлицька місцева прокуратура звернулась до суду із вимогою визнати незаконним розпорядження Рокитнянської РДА, визнати недійсним договір оренди та скасувати його, повернути у державну власність 107 га землі. Суд задовольнив позовні вимоги прокуратури у повному обсязі.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.