Медичні довідки щодо придатності до керування транспортним засобом не скасовано

dovidki vodiiv

 
Днями в засобах масової інформації з’явилася інформація про те, що медичну довідку для кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів скасовано.


У газеті «Урядовий кур’єр» від 20.01.2016 за № 11 опубліковано повідомлення Державної регуляторної служби України про те, що на підставі частини сьомої статті 28 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності з 7 січня 2016 року зупинено дію пункту 2.1 спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства внутрішніх справ України від 31.03.2013 року № 65/80 та абзацу 3 пункту 1.6 затвердженого цим наказом Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів.

Повідомляємо Вам, що даний наказ і затверджений ним порядок не втратив чинність, а лише призупинив дію двох пунктів, в яких йдеться про спеціальні дозволи, які видавалися Міністерством охорони здоров’я медустановам, що дають право на створення «водійських медкомісій». Це означає, що відтепер будь-який медичний заклад має право створювати медкомісії для водіїв (кандидатів) і видавати їм відповідні довідки, якщо в його штаті є необхідні фахівці — терапевт (голова комісії), невропатолог, отоларинголог, офтальмолог і хірург.

Відповідно до спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства внутрішніх справ України від 31.03.2013 року № 65/80 «Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів» попередньому та періодичному медичному огляду підлягають: кандидати у водії для отримання права на керування транспортним засобом, водії транспортних засобів для підтвердження права на керування транспортним засобом, водії, які виконують роботи з перевезення пасажирів та вантажів; щозмінному передрейсовому та післярейсовому медичним оглядам підлягають водії транспортних засобів підприємств, установ, організацій, що здійснюють перевезення пасажирів та вантажів (далі – перевізник); позачерговому медичному огляду підлягають водії транспортних засобів перевізника за направленням власника або посадової особи, що відповідає за експлуатацію транспортних засобів перевізника, за інформацією медичного працівника про стале погіршення стану здоров’я водія, а також на вимогу та/або за рішенням посадової особи Національної поліції; водій власного транспортного засобу у разі погіршення стану здоров’я, якщо це перешкоджає безпечному керуванню транспортним засобом, також повинен вжити відповідних заходів для безпечного керування. Тому медична довідка щодо придатності до керування транспортним засобом залишається діючим документом.

Прес-служба Регіонального сервісного центру МВС в Київській області



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.