Поліцейському, який застрелив 17-річного пасажира у салоні БМВ, повідомлено про підозру

bmv magori

 

Слідчими прокуратури міста Києва в межах розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом загибелі 17-річного юнака під час переслідування працівниками патрульної поліції автомобіля БМВ, повідомлено про підозру одному зі співробітників Управління патрульної поліції міста Києва. Про це на брифінгу у четвер, 18 лютого, повідомив заступник Генерального прокурора України Анатолій Матіос, повідомляють «Конфлікти і закони».

За словами Матіоса, у ході досудового розслідування кримінального провадження установлено, що 7 лютого патрульний поліцейський під час переслідування автомобіля, в якому перебувало 4 особи, перевищив службові повноваження, в порушення встановленого законом порядку здійснив постріли, від яких пасажир автомобіля М. Медведєв отримав смертельне вогнепальне поранення.



Анатолій Матіос зазначив, що за результатами проведеного протягом 10 днів досудового розслідування, на підставі висновків ряду експертиз, речових доказів та отриманих документів слідчим прокуратури міста Києва правоохоронцю оголошено підозру за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) КК України.


Крім того, з урахуванням санкцій вищевказаних статей та за наявності обґрунтованих підстав, слідчим до Печерського райсуду м. Києва подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заступник Генерального прокурора наголосив, що прокуратурою міста Києва вживаються вичерпні заходи для забезпечення повного, всебічного та об'єктивного розслідування у кримінальному провадженні. Досудове розслідування триває.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.