Медіа-профспілка та Спілка журналістів обурені неправомірними діями органів державної влади та вважають їх проявом правової цензури

shuster spilka

 
Незалежна медіа-профспілка України та Національна спілка журналістів України вважають дії державних органів зайнятості про анулювання дозволу на роботу Савіку Шустеру неправомірними. Анулювання дозволу на роботу на підставі кримінального провадження, по якому пан Шустер є свідком, неправомірне. Рішення прийнято на основі документа, який не відповідав дійсності і не перевірявся. Довідка надана МВС про відсутність судимості та кримінального провадження щодо Савіка Шустера є офіційним документом і, у разі сумнівів у достовірності наведеної в ній інформації, має вирішуватись через комунікацію між державними органами.


Крім того, ще 16 січня 2016 року помічник генерального прокурора України публічно заявив, що жодного кримінального провадження щодо особи Савіка Шустера в Єдиному реєстрі досудових розслідувань не зареєстровано, кримінальне провадження щодо порушень у сплаті податків порушено «по факту». Державна служба зайнятості не відноситься до органів, які мають доступ до Єдиного реєстру досудових розслідувань, тому не могла надати інформацію з цього реєстру. Оскільки пан Шустер є свідком за вказаним кримінальним провадженням, він не надавав недостовірної інформації про відсутність у нього судимостей або розпочатого проти нього кримінального провадження.

Вважаємо дії органів державної влади проявом правової цензури, намаганням використати правові механізми для перешкоджання вільному обговоренню критичної інформації про ситуацію в країні. Кожен має право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань — ця конституційна гарантія має дотримуватися в Україні.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ - Дуня Міятович також закликала українську владу оперативно розглянути питання дозволу на роботу, щоб права журналіста були дотримані і Савіку Шустеру було дозволено продовжувати свою роботу вільно і безпечно.

Прес-служба Незалежної медіа-профспілки України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.