Мінприроди хоче звільнити 15 охоронців нацпарку «Меотида»

meotida

 
Національний парк «Меотида» - унікальна природоохоронна установа, працівники якої покинули окуповану територію самопроголошеної «ДНР» та виїхали до підконтрольної Україні території, щоб продовжити охороняти унікальні приазовські екосистеми. Проте, замість підтримки, Міністерство екології та природних ресурсів пропонує працівникам парку звільнитись і поїхати назад до «ДНР».


Під час збройного вторгнення російсько-сепаратистських військ, м. Новоазовськ, де розміщувалась адміністрація національного парку, було окуповане. Утому числі на окупованій території лишилась і невеличка частина парку – Крива коса. Більшість працівників покинули окуповану територію, не бажаючи лишатись в так званій «ДНР», і почали облаштовувати нове приміщення на підконтрольній Україні території. Понад півроку ніхто в парку не отримував зарплатню (рахунки були заблоковані СБУ, оскільки початково НПП зареєстрований на нині окупованій території) і жодних коштів на облаштування нового офісу парку не виділялось.

Півроку тому допомогти «Меотиді» взялись волонтери та громадські організації, що власними силами зібрали майже повний комплект необхідних для роботи парку меблів та офісної техніки https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1665287303744200&;id=100007888387929&__mref=message_bubble.

Та на цьому негаразди «Меотиди» не припинились.

Сьогодні Мінприроди хоче скоротити чисельність працівників парку, мотивуючи це тим, що 1/7 частина парку (2.7 тис га) знаходиться на непідконтрольній території України. Загальна площа установи складає більше 18 тис. га, з них 14 тис. га це - акваторія Азовського моря. Мінприроди також вважає, що охороняти заповідну акваторію не треба, а вести охорону тільки слід лише вздовж узбережжя. Замість 25 осіб служби охорони парку, Мінприроди вимагає залишити лише 10.

meotida1

Фактично, 15 працівників національного парку ризикують найближчим часом лишитись просто неба. По великому рахунку, Мінприроди пропонує їм повернутись в ДНР!

Замість виділити для НПП «Меотида» кошти на облаштування офісу та поновити його працездатність, а також закупити сучасні катери, придатні для боротьби з морським браконьєрством, Мінприроди вимагає втричі послабити відділ охорони парку і зруйнувати колектив.

Олексій Василюк, Національний екологічний центр України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.