Прокуратура покриває бездіяльність міліції під час побиття журналістів 18 травня

titushka

 
В партії «Батьківщина» обурені поведінкою прокуратури м. Києва, яка закрила кримінальне провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу на журналістів на опозиційному мітингу 18 травня 2013 р. про це повідомляє прес-служба «Батьківщини», передають «Конфлікти і закони».


Очевидно, що в даному випадку серед каральних органів режиму, які цілеспрямовано займаються знищенням опозиції та свободи слова в Україні, - спрацювала порочна кругова порука. В такий спосіб, а саме покриваючи злочини один одного, прокуратура та міліція просто намагаються відмити забруднену честь мундирів свого керівництва.

У зв’язку із рішенням столичної прокуратури, доводиться в черговий раз констатувати, що саме за правління Януковича журналісти стали найбільш незахищеною та небезпечною професією в Україні. Адже працівники ЗМІ не можуть розраховувати на гарантований законом захист своїх прав від держави під час виконання ними свого професійного обов’язку.

Показово, що за останніми даними міжнародної організації «Репортери без кордонів», з 2011 року кількість фізичних нападів на журналістів в нашій країні зросла втричі. Це прямий наслідок безкарності, яку рішеннями на зразок сьогоднішніх, провокує безпосередньо влада. Це наслідок злочинної бездіяльності чиновників, прокурорів та суддів по реальному притягненню до відповідальності тих, хто перешкоджає законній журналістській діяльності.

Виправдання міліціонерів, які спокійно спостерігали за тим, як найняті Партією регіонів бойовики, або так звані «тітушки», били журналістів – зайвий раз підтверджує той факт, що за провокаціями 18 травня стояла влада, а керував цим процесом безпосередньо міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

В «Батьківщині» вкотре наголошують на тому, що ми солідарні із Незалежною медіа-профспілкою України та Національною спілкою журналістів та разом із ними вимагаємо від президента Януковича негайної відставки Захарченка. Адже саме за його керівництва правоохоронними органами фізичне насильство над журналістами, в тому числі зі сторони міліції, не лише залишається безкарним, але й стало щоденною нормою.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.