ГПУ направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього ліквідатора банку «Європейський»

e bank

 
Генеральною прокуратурою України затверджено і спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього ліквідатора Акціонерного комерційного банку «Європейський». Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».


Вказана особа у грудні 2009 року за попередньою змовою з фактичним власником зазначеного банку та іншими особами, використовуючи своє службове становище, з метою заволодіння коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб склала та направила до Фонду списки, в які внесла завідомо неправдиві відомості стосовно права 724 вкладників зазначеного банку на отримання відшкодування гарантованих сум за рахунок Фонду на загальну суму понад 108 млн грн (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).

На підставі зазначених документів 472-ом вкладникам Фондом було безпідставно перераховано та виплачено гарантованих відшкодувань на загальну суму майже 71 млн грн, якими заволоділи зазначені особи.

Іншим вкладникам кошти на загальну суму майже 37 млн грн не були перераховані у зв'язку із припиненням злочинної діяльності співробітниками СБУ.

Досудове розслідування здійснювалось Головним слідчим управлінням Служби безпеки України.

Фондом гарантування вкладів фізичних осіб заявлено позов про стягнення шкоди, завданої злочином.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.