Сімейний дебошир, вчинивши протиправні дії, помер під час затримання

politsiya ukrane

 
Як повідомляє прес-служба Нацполіції України, близько 03-00 години ночі 24 серпня до поліції Кривоозерського району Миколаївської області звернувся 46-річний місцевий мешканець із заявою про те, що його побив 32-річний чоловік, відібравши його особисті речі та гроші. Майже одночасно надійшло повідомлення по телефону про те, що той же порушник за місцем свого мешкання вчиняє хуліганські дії.


Потерпілий, водій таксі, розповів, що він приїхав на виклик за вказаною адресою, до нього вийшов домовласник та, спричинивши йому тілесні ушкодження, відібрав у нього сумку та 500 гривень.

Прибувши до місця події, поліцейські встановили, що правопорушник на території свого домоволодіння продовжує вчиняти протиправні дії, а його жінка, почувши, що приїхали правоохоронці, благає про надання допомоги і захисту. Згідно з вимогами ст.45 Закону України «Про Національну поліцію» поліцейські намагались вгамувати порушника, але останній продовжував чинити опір. Враховуючи ступінь громадської небезпеки та з метою забезпечення публічної безпеки, поліцейські застосували заходи фізичного впливу та кайданки. Чоловіку, який продовжував чинити опір, у певну мить стало зле. Правоохоронці викликали карету швидкої медичної допомоги, але медики вже констатували смерть домовласника.

Інформацію про подію зареєстровано до Єдиного обліку Кривоозерського ВП Врадіївського ВП ГУНП в Миколаївській області.

На місце події прибули представники прокуратури та Головного управління НП в Миколаївській області.

Розпочато кримінальне провадження, попередньо, за ознаками ч.3 ст.365 КК України «Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу», санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Одночасно з проведенням досудового розслідування, керівництвом ГУНП в Миколаївській області проводиться службове розслідування щодо надання оцінки законності дій поліцейських та факту можливого перевищення поліцейськими заходів примусу, за результатами якої будуть вжиті заходи реагування та надано об’єктивну правову оцінку події.

Співробітники поліції, відносно яких призначено перевірку, відсторонені від виконання службових обов’язків.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.