​У справі Пашинського щодо стрільби у всіх учасників однаковий статус

У справі щодо депутата Сергія Пашинського, який використав вогнепальну зброю під час дорожньої сварки, поки що нікому не оголосили про підозру, а всі учасники інциденту мають однаковий процесуальний статус. Про це заявив прокурор Київської області Дмитро Чібісов, повідомляє zbroya.info.


«У всіх учасників подій зараз однаковий процесуальний статус. Ми нікому не оголошували про підозру, нікого не визначали, як злочинця. Після виконання всіх слідчих дій, які зафіксують конкретно, хто що зробив, хто що порушив, ми зможемо тоді визначитися з їхнім статусом», – зазначив він.

Також прокурор додав, що всі учасники події на даному етапі дають свідчення як свідки, а сам Пашинський продовжує спілкуватися зі слідчими та дає свідчення, після чого плануються слідчі дії з членами сім'ї нардепа.

Крім того, Чібісов зазначив, що людину, яку було госпіталізовано з вогнепальним пораненням внаслідок інциденту, поки не допитують.

«Наразі залишається первісна кваліфікація події – хуліганство, передбачене статтею 296 Кримінального кодексу України. Але кваліфікація зможе змінитися, відповідно до того, що буде встановлено в ході розслідування провадження. Зараз слідство чекає на результати низки експертиз», – уточнив представник прокуратури.

За його словами, слідчі направили відповідні запити «з метою підтвердження видачі саме цієї зброї цій особі, а також усю дозвільну документацію про можливість її застосування з боку цієї особи».

Разом з тим, прокурор відмовився повідомляти, чи була це нагородна зброя, поки не буде отримано офіційних відповідей.

Після допиту Пашинський повідомив журналістам: «Слідчі дії ще продовжуються, зараз оформляється протокол допиту. Я видав добровільно все, що потрібно було слідству… Був відео допит, зараз йде розшифровка на папері... І ще були проведені інші слідчі дії».

Крім того, він додав, що його дружина та син, які мають хоч якесь відношення до цього інциденту, дали згоду на добровільний допит, і найближчим часом, як тільки організаційно це буде вирішено, це буде зроблено.



Сергій Пашинський. Фото ua1.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.