​Захисту януковича передано матеріали досудового розслідування по звинуваченню у держзраді

30 січня 2017 року Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України захисникам підозрюваного в. януковича повідомлено про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою останнього у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України), пособництві в умисних діях, вчинених представниками влади та службовими особами російської федерації з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК України) та пособництві у веденні агресивної війни проти України (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України). Про це під час брифінгу повідомив прокурор відділу Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, інформує прес-служба ГПУ.


Одночасно стороною обвинувачення захисникам підозрюваного в. януковича відкрито всі матеріали досудового розслідування та надано до них доступ. Розпочато ознайомлення сторони захисту з указаними матеріалами.

Після виконання вимог ст. 290 Кримінального процесуального кодексу України щодо відкриття сторонами кримінального провадження матеріалів, обвинувальний акт стосовно в. януковича буде невідкладно передано до суду для проведення спеціального судового розгляду (заочне засудження).

«У разі встановлення фактів зволікання стороною захисту із ознайомленням з матеріалами досудового розслідування, Головною військовою прокуратурою буде подано до суду клопотання про встановлення стороні захисту конкретного строку, необхідного для завершення ознайомлення з вказаними матеріалами», - зазначив Р. Кравченко.

Сторона захисту, заявляючи суспільству, що Головна військова прокуратура не мала права завершити досудове розслідування, у зв’язку з тим, що Головний військовий прокурор Анатолій Матіос відповідною постановою продовжив строк досудового розслідування до 28 березня 2017 року, є чітким маніпулюванням думкою суспільства через його незнання норм кримінального процесуального законодавства. Так як, відповідно до ч. 1 ст. 290 КПК України, прокурор у даному кримінальному провадженні, визнавши зібрані під час досудового розслідування докази достатніми для складання обвинувального акту, повідомив підозрюваному в.януковичу і його захисникам про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів досудового розслідування. Згадана постанова про продовження строків досудового розслідування до 28 березня 2017 року, відповідно до ст. 290 КПК України, не забороняє прокурору завершити досудове розслідування раніше зазначеного строку.

Фото durdom.in.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.