​Гендиректора комунального підприємства хотів придбати металобрухт під виглядом бульдозера

Києво-Святошинська місцева прокуратура скерувала обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов’язків генерального директора виробничого управління житлово-комунального господарства, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 191 КК України (закінчений замах на розтрату чужого майна службовою особою шляхом службового становища) та за ч. 1 ст. 366 КК України (видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

Під час досудового розслідування встановлено, що вказаний екс-керівник уклав договір купівлі-продажу з одним із товариств щодо придбання бульдозера за ціною 100 тисяч гривень. У подальшому, сторонами складено та підписано акт прийому-передачі бульдозера, як такого, що перебуває у технічно справному стані.

Утім, інвентаризаційна комісія з’ясувала, що вказаний бульдозер знаходиться у несправному стані, а фактичний знос основних вузлів та агрегатів становить 90 відсотків.

Таким чином, колишній службовець, за рахунок коштів комунального підприємства, мав намір придбати несправну техніку, однак гроші за даним договором купівлі-продажу комунальне господарство не встигло перерахувати.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Фото прес-служби прокуратури Київської області



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.