​ГПУ спрямувала до суду звинувачення щодо заступник міністра соцполітики

Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами зловживань під час проведення державних закупівель Міністерством соціальної політики України, а також Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності України, Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Фондом соціального захисту інвалідів України, Державним центром зайнятості України.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

У ході досудового розслідування встановлено вчинення заступником Міністра соціальної політики України - керівником апарату у 2013 році розтрати понад 1,7 млн грн бюджетних коштів шляхом підписання договору про закупівлю та актів про його виконання, що не відповідали пропозиції переможця конкурсних торгів.

Так, згідно з вимогами ч. 5 ст. 40 Закону України «Про здійснення державних закупівель» від 01.06.2010 умови договору про закупівлю не повинні відрізнятися від змісту пропозиції конкурсних торгів або цінової пропозиції переможця.

Діючи всупереч зазначеній нормі Закону, заступник Міністра соціальної політики України - керівник апарату підписав договір закупівлі послуг з харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення, без зазначення розміру націнки на послуги, запропонованої переможцем конкурсних торгів.

Це призвело до застосування під час перерахування бюджетних коштів націнки вищої, від запропонованої переможцем, та заподіяння збитків державі.

Крім того, у ході досудового розслідування було встановлено, що товариство-переможець, зареєстроване в м. Донецьк, безпосередньо послуги за договором на територіях радіоактивного забруднення не надавало.

Матеріали стосовно вказаного заступника Міністра соціальної політики України - керівника апарату виділені в окреме кримінальне провадження, слідство у якому закінчено.

17 лютого 2016 року Генеральною прокуратурою України обвинувальний акт за обвинуваченням вказаного високопосадовця у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою), скеровано до Печерського районного суду м. Києва.

Досудове розслідування за іншими фактами протиправних дій службових осіб Мінсоцполітики України та фондів соціального страхування триває.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.