​ГПУ повідомлено про підозру колишньому начальнику Миколаївського морського порту у зловживанні службовим становищем

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України, здійснюється досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ДП «Миколаївський морський торговельний порт», внаслідок чого державі спричинено збитки в особливо великих розмірах.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній начальник ДП «Миколаївський морський торговельний порт» у 2006 році, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та представника приватного підприємства, надаючи недостовірні відомості до Міністерства транспорту та зв’язку про походження земельної ділянки, посприяв комерційній структурі у незаконному та безоплатному вилученні земельної ділянки порту (частина перевантажувального комплексу генеральних вантажів на причалах порту) площею 15 500 кв м, створеної за рахунок державного порту, вартість будівництва якої становить понад 2,6 млн грн, чим спричинив державі тяжкі наслідки.

За результатами досудового розслідування вказаного кримінального провадження слідчим, за погодженням з прокурором, колишньому начальнику ДП «Миколаївський морський торговельний порт» повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 (зловживання владою або службовим становищем та внесення недостовірних відомостей до офіційних документів) КК України.

На даний час вирішується питання про обрання судом підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: за скоєні кримінальні правопорушення колишньому начальнику порту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.