​На Волині правоохоронці вилучили «чорну касу» митників і 11 тонн спирту

Гроші посадові особи митниці одержували за «кришування» контрабанди. Працівники Управління захисту економіки у Волинській області Нацполіції та прокуратури області за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД вилучили 90 тисяч доларів США, 290 тисяч гривень, понад 11 тонн спирту та необліковану деревину, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Оперативниками Управління захисту економіки у Волинській області Національної поліції були викриті корупційні схеми, організовані працівниками митниці. Зокрема, на системній основі відбувалося одержання коштів за переміщення транспорту та товарів через митний кордон країни. У рамках кримінальних проваджень слідчі обласної прокуратури та поліцейські затримали зловмисників під час одержання неправомірної вигоди.

Крім того, в оперативників була інформація про існування так званої «чорної каси», тобто коштів, які митники збирають з громадян в якості «подяки».

Провівши ряд оперативних та слідчих заходів, правоохоронці встановили місце зберігання грошей. Також зібрано достатньо доказів, які доводять, що ці кошти одержані працівниками митниці у незаконний спосіб.

На підставі ухвали суду оперативники Управління захисту економіки у Волинській області Нацполіції та слідчі прокуратури в Волинській області за підтримки спецпідрозділу КОРД провели санкціоновані обшуки у приміщеннях однієї з комерційних структур, а також за місцем мешкання її керівника. Чоловік відповідав за збереження «каси».

Правоохоронці вилучили так звану «чорну касу»: 90 тисяч доларів США, 290 тисяч гривень, а також документи, які засвідчують їх незаконне походження. Зазначені суми були одержані за контрабандне переміщення транспорту і товарів.

Окрім того, виявлено підпільний цех по виробництву фальсифікованої алкогольної продукції та вилучено понад 11 тонн спирту. Також на території товариства виявлено значну кількість необлікованої деревини.

На теперішній час процесуальні дії тривають.

Нагадаємо, що в Черкасах на хабарі у 70 тисяч гривень затримано керівника комунального підприємства.

Тим часом працівники двох територіальних управлінь захисту економіки Нацполіції затримали посадовців-хабарників.

Раніше повідомлялося, що в Києві і на Житомирщині поліцейські затримали на хабарах посадовця РДА і керівника відділу Держгеокадастру.

Крім того, 15 червня у Полтаві поліція затримала посадовця облдержадміністрації. Він вимагав від підприємця 24 тисячі гривень за оформлення та надання тимчасового дозволу на здійснення перевезення пасажирів.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.