​ГПУ повідомила про підозру у фінансуванні тероризму лідеру ЛДПР Володимиру Жириновському

Генеральною прокуратурою України продовжується робота щодо встановлення фактів, які підтверджують причетність російської федерації до підтримки, матеріального-технічного забезпечення терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», і притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.


Як повідомляє прес-служба ГПУ, досудовим розслідуванням установлено, що громадянин російської федерації В. Жириновський, перебуваючи на території м. москви, у березні –квітні 2014 року з метою матеріального забезпечення терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» створив та очолив організовану групу, до складу якої увійшли окремі депутати державної думи російської федерації та члени Ліберально-демократичної партії росії, зокрема керівники та представники регіональних відділень цієї партії, які з відповідною метою здійснювали збір грошових коштів з громадян росії.

За рахунок особисто внесеного майна та коштів, а також коштів, зібраних з громадян російської федерації, вказана група під керівництвом В. Жириновського, діючи, у тому числі, на прохання очільника терористичної групи «Сомалі» М. Толстих (позивний «Гіві»), упродовж 2014–2017 років здійснила постачання представникам цих злочинних формувань 6 транспортних засобів російського виробництва з підвищеними прохідними та експлуатаційними можливостями, окремі з яких використовувались під час вчинення терористичних актів проти військових та правоохоронних підрозділів України, зокрема на території Донецького аеропорту.

За цими фактами злочинної діяльності вказаної організованої групи 23.08.2017 управлінням нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Генеральної прокуратури України стосовно В. Жириновського складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України.

Крім того, наразі проводиться комплекс слідчих та процесуальних дій з метою встановлення усіх обставин кримінального правопорушення, осіб, винних у його вчиненні, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Довідково: санкцією інкримінованої підозрюваному статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Фото прес-служби ГПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.