​Головна військова прокуратура проводить обшуки у екс-керівників банку «Капітал»

Головна військова прокуратура проводить обшуки у екс-керівників банку «Капітал», через який здійснювалось незаконне відшкодування ПДВ, забезпечувалось функціонування так званих «податкових майданчиків» та переведення грошей на банківські рахунки, підконтрольні екс-міністру О. Клименку.


Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«У четвер, 26 жовтня 2017 року, слідчими Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України на підставі відповідних дозволів суду проводяться обшуки за місцями проживання осіб, причетних до керівництва банку «Капітал» та місцем розташування офісних приміщень, які використовуються бізнес-структурами кінцевого власника цього банку в бізнес-центрі «Гулівер», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що протягом 2011-2013 років саме завдяки вказаній банківській установі здійснювались грошові перерахування, направлені на незаконне відшкодування ПДВ, функціонували так звані «податкові майданчики» та забезпечувалось переведення грошей з іноземних країн на банківські рахунки підконтрольних О. Клименку підприємств (група «Юнісон»).

Як повідомляється, у рамках досудового розслідування, яке здійснюється Головною військовою прокуратурою у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови Державної податкової служби України та в подальшому Міністра доходів та зборів України О. Клименка в участі в організованій в. януковичем злочинній організації, вчиненні у її складі тяжкого злочину у сфері службової діяльності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі у великому розмірі та у вчиненні у 2011-2017 роках легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом організованою групою в особливо великих розмірах, на причетність у вчинених О. Клименком злочинах наразі перевіряються колишні службові особи банку «Капітал» та його кінцевий власник громадянин Е., який, окрім українського громадянства, має громадянство Ізраїлю.

В подальшому, з метою уникнення кримінальної відповідальності за вчинені дії службовими особами банку «Капітал» за вказівкою його кінцевого власника забезпечено знищення всієї банківської інформації, яка зберігалась на комп’ютерних носіях.

Завдяки тісній співпраці з Департаментом захисту економіки Національної поліції України слідством встановлено місцезнаходження значної частини нібито знищеного серверного обладнання банку «Капітал» і здобуто неспростовні докази функціонування злочинної організації.

Також слідчими Головної військової прокуратури проводиться обшук за місцем проживання колишнього керівника Київського відділення Публічного акціонерного товариства «АКБ «Капітал», який є батьком одного із народних депутатів України.

Зазначені обшуки жодним чином не пов’язані з політичною діяльністю вказаного народного депутата.

«Метою проведення слідчих дій є необхідність відшукання документів банку «Капітал», підприємств групи «Юнісон» та інших речей і документів, які можуть мати доказове значення для кримінального провадження», - зазначається у повідомленні.

Прес-служба нагадує, що Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та іншими статтями Кримінального кодексу України.

Фото прес-служби ГПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.