​ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно викрадачів людей у Харкові

Правоохоронними органами Харківської області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно шести учасників злочинної організації, під керівництвом особи, раніше неодноразово судимої за вчинення аналогічних злочинів, які впродовж листопада 2014 – 2017 років (до моменту затримання) вчиняли на території м. Харкова розбійні напади, поєднані із захопленням, викраденням потерпілих, застосуванням фізичного насильства, катування, тортур. Один потерпілий від отриманих тілесних ушкоджень помер.


Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Усім членам злочинної організації повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Щодо організатора та активних членів злочинної організації (всього 4 особи) застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За вчинення наведених злочинів їм загрожує максимальне покарання у виді позбавлення волі до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Фото rian.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.