​Саакашвілі не дали викликати Порошенка на суд щодо громадянства

Касаційний адмінсуд відмовив адвокатам Саакашвілі не допустити до розгляду справи щодо громадянства неналежного представника Порошенка, і натомість викликати самого президента чи його адвоката. Відповідне клопотання подав адвокат Руслан Чорнолуцький сьогодні у Касаційному адміністративному суді, повідомляє прес-служба партії «Руху Нових Сил».


Представник відповідача, тобто Порошенка, у суді надав довіреність, згідно з якою прибув на судове засідання представляти інтереси президента.

«Ця довіреність підписана не президентом Порошенко, а головою АП паном Райніним», - відзначив Чорнолуцький.

Чорнолуцький нагадав присутнім, що згідно з ч.1 ст. 57 нового кодексу адміністративного судочинства, представником у суді може бути або адвокат, або законний представник.

«Згідно з Положенням про АП від 2010 року не передбачено представництво президента України у судах, також не передбачено повноважень щодо засвідчення довіреності, виданої від імені чи в інтересах Президента. Ст. 106 про повноваження Президента говорить, що Президент не може передавати свої повноваження іншим органам чи особам. А тому указ президента про забезпечення представництва у судах в даному випадку не застосовується, бо є підзаконним актом і протирічить новому кодексу адміністративного судочинства і ст.6 Конституції України», - сказав Чорнолуцький.

«Президент має бути або особисто присутній, або заключити договір з адвокатом», - додав адвокат.

Тому адвокати подали клопотання про недопуск до розгляду справи щодо громадянства неналежного представника Порошенка. Втім судді відхилили дане клопотання і оголосили перерву у судовому засідання до 16 лютого.

Нагадаємо, 26 липня 2017 року президент Петро Порошенко видав указ №196/2017, яким позбавив українського громадянства Михайла Саакашвілі. 10 вересня Саакашвілі, який на момент позбавлення громадянства перебував за кордоном, перетнув польсько-український кордон та оскаржив цей указ в судовому порядку. Наразі у Касаційному адміністративному суді триває розгляд позову Саакашвілі до Порошенка щодо позбавлення громадянства.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.