​Кіберполіція припинила діяльність інтернет-сайту за порушення правил використання знаків для товарів британських книжкових видавництв

Інтернет-магазин «eurobook.com.ua» діяв з початку 2018 року. З його допомогою зловмисники збували підроблені британські підручники за зниженою ціною. Наразі поліцейські встановлюють остаточну суму збитків, завданих правовласникам, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України під процесуальним керівництвом Києво-Святошинської місцевої прокуратури викрили осіб, які організували діяльність сайту, де збувалася контрафактна продукція. Під виглядом оригінальної продукції, зловмисники збували підручники відомих британських видавництв для вивчення іноземних мов, чим порушували права правовласників.

Зокрема, поліцейські встановили причетність до вчинення таких протиправних дій 28-річну мешканку Київщини та її 28-річного співмешканця. Попередньо встановлено, що виготовлення таких підручників відбувалося на підпільному цеху, розміщеному за кордоном. Тільки у 2018 році спільники встигли таким чином продати майже тисячу примірників учбових видань з оптичними носіями до них. Попередня сума збитків, завданих правовласникам, сягає більш як 300 тисяч гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем проживання та реєстрації пособників. Під час проведення санкціонованого обшуку працівники кіберполіції вилучили більш як півтори тисячі підручників та більше тисячі дисків для лазерних систем зчитування. Крім того, було вилучено флеш носії інформації та мобільні телефони, які використовувалися для замовлення та продажу продукції через веб-сайти.

Наразі примірники книжок та посібників направлені на проведення експертиз. Діяльність сайту «eurobook.com.ua» заблоковано. Правоохоронці продовжують проводити слідчі дії. Остаточна сума збитків, завданих правовласникам, встановлюється.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.