​ГПУ уклала угоду з фігурантом справи Гандзюк, але не показує його батькові загиблої

Генеральна прокуратура України підтвердила укладення угоди з фігурантом справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігорем Павловським. Про це сьогодні в будівлі Приморського райсуду Одеси журналістам повідомила прокурор Генеральної прокуратури Вікторія Калита, передає УНІАН.


Калита підтвердила, що з обвинуваченим укладено угоду, яка і повинна бути розглянута в суді, однак говорити про її зміст відмовилася, зазначивши, що документ озвучать в судовому засіданні.

Як уточнила прокурор, обвинувачений співпрацює зі слідством і дав свідчення. За її словами, Верховний суд змінив підсудність справи у зв'язку з відповідним клопотанням. Зокрема, Павловський переніс хірургічну операцію, після якої проживає в Одесі.

Калита зазначила, що раніше він проходив у справі як один з організаторів замаху, однак зараз його звинувачують за іншою статтею Кримінального кодексу України - ч. 1 ст. 396 (приховування тяжкого чи особливо тяжкого злочину) КК України.

До суду також прибули батько вбитої активістки Віктор Гандзюк, його адвокат Ольга Веретильник і ряд представників одеських громадських організацій.

Веретильник повідомила, що Віктор Гандзюк не є офіційним потерпілим у справі, яку передано в Одесу. У зв'язку з цим, у них немає можливості ознайомитися з документами, зокрема, з текстом угоди Павловського з прокуратурою.

«Ми будемо наполягати на тому, щоб нас визнали потерпілою стороною», - сказала вона, додавши, що завтра в Шевченківському суді Києва має відбутися засідання по іншому кримінальному виробництву щодо вбивства активістки, на яке повинен з'явитися Павловський. Захисник висловила надію, що в Києві фігурант з'явиться, і ситуація певною мірою проясниться.

Ігор Павловський. Фото УНІАН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.